Cât de albastră este ”balena albastră”?! – Flavius Avramescu

Se pare că de ceva timp această aplicație ține primele subiecte de interes național. Acum, nu cu mult timp în urmă, oamenii se pierdeau printre pokemoni. În prezent, oamenii înoată prin ”provocările” jocului balenei albastre și se mutilează, ajungând până la sinucidere.

M-a întreat cineva: „Cine s-ar sinucide pentru că așa-i cere un joc?” Adevărul este că nu m-am gândit mult să-i dau răspunsul pentru că știu că nu sunt puțini cei care cred că îndeplinind aceste provocări ale jocului vor avea o altă reputație în cercurile lor adolescentine, pentru că aceasta este categoria de vârstă ușor de manipulat.

În fine! Dacă la jocul PokemonGO am descărcat aplicația și m-am jucat puțin prin ea, ei bine, de data aceasta nu am făcut același lucru. Am dorit să nu-mi creez un cont, însă am citit diverse articole. Psihologii spun că este un real pericol pentru generația adolescentină, care este ușor de manipulat. M-am întrebat ce pot să fac ca să opresc acest joc? Iată că scriu, dar nu este suficient. Mă voi ruga! PokemonGO a dispărut din media și nu mai văd oameni pe stradă care să se joace… Nădăjduiesc ca același lucru să se întâmple și cu această ”balenă albastră”

Cât de albastră este balena? Nu știu! Însă știu cât de neagră poate fi și cât de necruțătoare este. În spatele jocului se pare că sunt niște minți bolnave, conduse de întuneric. Doliul, în tradiție, este negru – acest ”joc” duce spre doliu. Balena albastră este doar un nume care să atragă oameni, însă prin aceasta oamenii sunt atrași spre întuneric.

Dacă tu, cel care citești aceaste rânduri, ești prins în acest joc sau cunoști pe cineva care îl joacă, fă ceva! Prin această aplicație nu te joci tu, ci întunericul se joacă cu tine – nu-i permite asemena lucru! Dacă vrem să schimbăm această lume (sau ce a mai rămas din ea) trebuie să luminăm. Trist este că întunericul se întețește pentru că lumina doar mai pâlpâie! Fă ceva!

Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

2 Comment-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.