REAL: De la o viață ruinată la o viață transformată

Film REAL (Marian Mocanu)

Am urmărit filmul REAL în urmă cu puțin timp. Acest film prezintă succint viața pe care a avut-o Marian Mocanu. Spun succint deoarece în urmă cu aproximativ 3 ani am reușit să stau de vorbă cu el personal – am slujit împreună.

Pentru cei care nu cunoașteți, Marian este violonist și laudă pe Dumnezeu alături de frații de la Toflea și nu numai. Notele pe care el le cântă, deseori m-au dus spre o stare de meditație, cercetându-mă până la lacrimi. Viața lui nu a fost tot timpul o cântare veselă. A crescut într-o familie bună – un tată rigid și o mamă care cânta la evenimente. Lipsă nu prea a dus. El era un copil exemplar și ascultător, un exemplu. Acest lucru a ținut până în perioada adolescentină când a descoperit abisul drogurilor.

Nimeni nu s-ar fi gândit că problema drogurilor este atât de mare și în țara noastră. Când se amintește acest subiect, gândul merge direct la țări ca Olanda, Spania, Canada sau unele state din America, unde nu doar că se consumă, dar sunt și legale…

Porunca Domnului Isus este să facem ucenici din toate neamurile vestind Evanghelia la orice făptură (Matei 28:19; Marcu 16:15). Oamenii din care noi facem ucenici sunt cea mai grea categorie socială. Este genul de oameni care L-au întâmpinat pe Domnul în Gadara. Sunt cei înlănțuiți, care-și distrug viețile cu propriile mâini și nu pot să facă nimic și au nevoie de eliberarea puterii lui Isus Hristos.
Statistic, rata de vârstă în ceea ce privește începutul consumului de droguri este de 9-10 ani, dar am întâlnit și copil în vârstă de 8 ani care era drogat.

Beniamin Lupșa
Teen Challange Timișoara

Marian este doar o poveste din multitudinea care încă mai există. A ajuns vârsta adolescentină și a cunoscut cum se cumpără și cum se consumă aceste droguri. Starea de sănătate i se agrava. Într-un final a aflat și familia lui. Mama l-a dus la spital pentru analize și tratamente. Chiar el spune că era un „zombi”, iar vărul său spunea că era „mortul care umblă”. În zadar a încercat mama lui să meargă pe la mănăstiri și diverși preoți – pleca tot mai descurajată. Aceasta până a apelat la Isus Hristos!

La fel ca și mine, poate ești în căutarea a ceea ce înseamnă fericirea. Sunt aici să-ți spun că există Cel ce poate da fericirea și există putere de schimbare prin Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este o poveste, așa cum multă vreme am crezut eu…
Marian Mocanu

Știu că nu-ți prea place să citești articole lungi, dar poți viziona filmul vieții lui (click aici). Trimite-l mai departe și ajută la schimbarea vieților celor din jurul tău. Ai rămâne surprins(ă) să vezi câți din jurul tău se distrug pe zi ce trece tot mai mult…

Da, Marian (o viață schimbată), îți vorbește în această scurtă poveste de viață ție sau celor din jurul tău, care se confruntă în viața aceasta cu ruina din cauza dependențelor, în special a dependenței de droguri.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.