Pășind cu stângul în noul an – Flavius Avramescu

Iată-ne ajunși în cea de-a treia zi din anul 2018. O vorbă românească spune că orice minune ține 3 zile. Această vorbă ție nu trebuie să ți se aplice – minunea ta ține o viață.

31 decembrie 2017 a fost ziua în care ți-ai aranjat ultimele detalii și propuneri pentru anul următor. Ți-ai propus să citești zilnic Cuvântul lui Dumnezeu. Ai spus și că vrei ca dimineața când te trezești, în loc să te uiți la ultimele mesaje sau notificări apărute pe telefon, să îți pleci genunchii într-o rugăciune de mulțumire. Ți-ai propus să ai un stil de viață echilibrat prin tot ceea ce înseamnă mese regulate cu hrană sănătoasă. Minimul de doi litri de lichide consumate pe zi tot nu este atins. Și exemplele pot continua. Tot ce am spus în acest paragraf este doar ca să ne facem o idee despre ce ne-am propus. În locul tuturor acestor lucruri scrie-ți lista ta.

1 ianuarie – destul de obosit după o noapte mai încărcată.
2 ianuarie – ultima zi liberă înainte de a începe lucrul; mai profiți de concediu.
3 ianuarie – ziua în care îți dai seama că deja nu ți-ai început anul cum ți-ai propus
4 ianuarie… numărătoarea poate continua
>>>

De ce să mă gândesc tot la ceea ce pot face mâine când încă mai există un astăzi?! Nu, nu suntem perfecți, dar ca oameni imperfecți ne putem disciplina. Ce contează mai mult oare?! Exact – relația cu Dumnezeu, relația cu familia, slujirea și apoi celelalte lucruri. Nu te poate condamna nimeni pentru că lucrurile care ți le-ai propus nu ai început să le împlinești încă. Nu te poate arăta nimeni cu degetul că ai pășit cu stângul în noul an din punctul acesta de vedere. Însă, te încurajez (cum și pe mine mă încurajez de altfel) arată-te tu cu degetul și spune-ți: Hei, X-ulescule (numele tău), tu poți mai mult – hai că poți!

Cred că anul acesta va fi un an al biruinței! Cu toții știm că pentru a avea o biruință din ceva trebuie să fi undeva într-o luptă. Asta mă duce cu gândul că și luptele vor fi aprige – marea vieții va fi învolburată. Atât timp cât la cârma vieții tale este ISUS, nu trebuie să te îngrijorezi de aceasta.

Pune-ți, dar, timp de-o parte cu Dumnezeu! Investește în ceea ce înseamnă relația cu El și relația cu oamenii. Caută să fi mai aproape de Hristos în toate lucrurile și nu o fă doar de mâine – începe de azi. Hotărârea ta de mâine ți-a adus de cele mai mult ori eșecul. Hotărârea și împlinirea ei de astăzi te va ajuta ca mâine să-ți fie mai ușor, iar peste un timp vei observa că obiectivele tale vor fi atinse deoarece ai început de astăzi, mâine ți-a fost mai ușor și…totul a devenit deja un stil de viață la un moment dat.

Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.