RĂSPUNS – după furtuna din vestul țării – Paul Tal

Marea tentație pentru cei afectați de furtuna de ieri e să devieze de la subiect. De exemplu, să dai vina tot pe alții – cineva posta la scurt timp după furtună cu gând să certe ISU că nu a venit să îi facă curățenie în curtea blocului. „Autoritățile sunt de vină, că nu au anunțat din timp”. Apropo, dacă nu v-ați dat seama, cei de la meteo nu sunt prea buni la prezicerea viitorului…

Probabil unii se întreabă unde a fost Dumnezeu când s-au întâmplat toate acestea. Dacă există, de ce nu a putut controla asta? Dacă este în controlul tuturor lucrurilor, I-a scăpat acum de sub control situația? Dar dacă e bun, de ce a îngăduit ca asta să se întâmple?

Menționez doar câteva dintre scopurile pentru care cred eu ca Dumnezeu a permis să se întâmple toate aceste lucruri:

1. Să vedem că noi suntem mici și slabi, iar Domnul este MARE, PUTERNIC și SUVERAN
– poate mersul la sală te face să te crezi puternic. Află că, într-o clipă, Dumnezeu te poate nimici
– poți să fii cel mai bogat din zonă, în câteva minute poți pierde tot ce ai construit într-o viață
– vor spune unii: „da, dar ce ai în cap rămâne”. Corect, cu condiția să rămâi și tu în viață, ceea ce depinde de tine doar în parte.

2. În astfel de momente, oamenii încep să nu mai țină cont de simpatii/antipatii, ci se ajută unii pe alții
– în ciuda situației, a fost o atmosfera atât de caldă ieri seară ți astăzi intre oamenii cu care am lucrat – și asta spune ceva…

3. Dumnezeu Și-a arătat dragostea pentru noi prin simplul fapt că ne-a lăsat în viață
– cine ești tu să te cerți cu Dumnezeu că ți s-a întâmplat una sau alta? Ai contribuit cu ceva la crearea Pământului sau la răsăritul de dimineață? Corect, nu!

4. Acest eveniment reprezintă și un mod prin care Dumnezeu Și-a arătat mustrarea pentru păcate!
– din când în când, Dumnezeu permite ca astfel de lucruri să se întâmple pentru a-i conștientiza pe oameni de răul pe care îl fac.
– „nu ma vede nimeni” – oare?
– să fie o coincidență faptul că fenomenele au început în America, țara care a dat tonul la cele mai multe mizerii care s-au făcut în ultima vreme?

5. Nu în ultimul rând, reprezintă și o chemare la pocăință.
– la acea pocăință despre care se vorbește în orice Biblie. Da, poate în Biblia ta prăfuită din spatele bibliotecii – sau pe care nu o ai încă.

Ce contează la sfârșitul vieții? Că ai fost deștept, bogat, cu familie bună, faimos, cu relații? Dacă nu ești iertat? La ce îți mai folosește? Cât de seacă și plină de bucurii trecătoare e viata fără Dumnezeu… Și cât de plină, de adevărată fericire, împlinire e viața trăită cu Cel ce te-a creat!

Doar atunci poți să te bucuri și în necazuri, să ai pace când treci prin probleme și prin puterea Lui să ramai în picioare.

Paul Tal

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.