România, permite-mi câteva cuvinte… – Flavius Avramescu

De ziua României (1 Decembrie) cu toții ne amintim că, deși străini și călători, locuim pentru o vreme în România. Alții ați plecat în afara țării, dar cu România în suflet și cu dor de români. De obicei, oamenii se întrec astăzi în mesaje, în urări și…în patriotism.

Parade militare, avioane, steaguri, ceai cald, imnul național și pozele tipice nu lipsesc nici în acest an. Ne aducem aminte că mai avem o mică doză de mândrie – aceea de a fi român – într-o Românie care pare că își dă ultimele clipe de viață.

De la an la an – de ce să ne mințim?! Țara noastră moare. Economia scade, oamenii pleacă afară, tinerii nu-și găsesc locul…să ai un imobil personal deja devine un lux, iar chiria este deja ceva normal. Ce să mai vorbim despre scăderea numărului de populație, deoarece copiii nu mai văd lumina zilei pentru că sunt avortați sau născuți și găsiți prin tomberoane.

Se strică oamenii? Se strică vremurile?! Nu, vina suntem noi! Am pierdut și am uitat ce mai înseamnă umanitate. La mulți ani România! La mulți ani, române! Câți ani mai poți trăi în frica zilei de mâine?! Mai este o lună și ajungem 1 ianuarie – decizii noi, ordonanțe de urgență, ușor pentru cei din frunte, greu pentru oamenii de rând.

România, ești campioană la avort în Europa (480 de avorturi la 1000 nașteri). Șomajul este tot sub media Europeană. În locurile în care sărăcia domnește, demnitarii își construiesc domenii pe hectare întregi. Moneda euro ne bate, carburanții sunt cu mult peste normal și alimentele de bază devin lux.

România, totuși – tu ești frumoasă! Oamenii care te conduc și cărora nu le pasă de tine te denigrează. Țara mea, îți doresc ca din tine să se ridice generații care să facă o schimbare în bine! România, îmi doresc să-ți întorci privirile spre Dumnezeu! Există Dumnezeu se striga în ’89, dar azi – azi ne amintim de acele zile doar. Da, se caută un om, se caută un popor care să cheme Numele Domnului peste națiunea întreagă și da, cred cu tărie, că tu, dragă Românie, ești țara care vei scoate acești oameni!

România, țară mică și cu mult în urma colegilor europeni…
Ți se poate duce economia în jos, poți fi furată în continuare, poți să fi mințită, poți să fi gârbovită de atâtea probleme, atât interne, cât și externe, dar niciodată nu ți se poate lua credința autentică în Dumnezeul atotputernic! Se pot duce toate, dar dacă rămâi statornică în căutarea lui Dumnezeu nu vei oferi doar ani limitați pe teritoriul tău, ci veșnici ani împreună cu Cel căruia I-ai slujit!

Dumnezeu să binecuvinteze România! Dumnezeu să vă binecuvinteze, români, oriunde vă aflați!

Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

4 Comment-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.