Timeia Jianu – Evanghelia vie citiă de fiecare

Cu mare regret, dar și cu bucurie scriu aceste rânduri despre aceea care a fost Timeia Jianu; o tânără din orașul meu (Hațeg) care a fost un exemplu de viață dedicată lui Isus Hristos. Mă simt vinovat deoarece scriu doar acum despre ea, însă vreau să vă spun că ea a fost o tânără dedicată lucrării lui Dumnezeu. Sunt prea sărace cuvintele pentru a-i descrie lucrarea, viața, zâmbetul, îmbărbătarea și faptul cum Dumnezeu a lucrat prin ea…

Timeia Jianu, la vârsta de 10 ani a auzit o veste care a început să-i schimbe viața, atât a ei, cât și a familiei. Vestea aceasta este una foarte des întâlnită în secolul nostru și anume: cancerul. Au urmat tratamente: Timișoara, Cluj și nu numai, nopți nedormite, mâini ridicate în rugăciune. Cancerul osos a ajuns până în faza în care piciorul suferind a necesitat amputarea. Dumnezeu a lucrat într-un chip minunat și prin oameni necunoscuți, tatăl Timeiei a fost ajutat să cumpere o proteză înlocuitoare piciorului care a costat enorm. Într-un timp, a dat semne că-și revine! Biserica se ruga neîncetat pentru ea și nu cerea nimic altceva decât voia Domnului!

După un timp, a aflat că acest cancer s-a mutat la plămâni. Ea, pentru a respira avea nevoie să fie dusă de familie într-o grădină cu flori pentru a-și umple plămânii cu un aer proaspăt. Nu, nu pot să scriu prin cuvinte toată viața ei, dar ce vreau să vă spun este că ea a ajuns în Ceruri. O experiență minunată a avut înainte de a pleca și Dumnezeu a îngăduit ca să prezinte, prin Timeia, părinților locul unde a ajuns.

În ziua marilor dureri, ea a zâmbit în fotografiile de final de an școlar
În ziua marilor dureri, ea a zâmbit
în fotografiile de final de an școlar

Bolnavă fiind, copiii defavorizați din Oltenia și nu numai au fost a doua familie a ei. Cu cancerul în corp cânta într-un așa fel încât lacrimile curgeau pe obraz, fiori treceau prin întreg trupul ascultătorilor și oamenii se pocăiau. În urmă cu ceva timp, Vasile Piți (Toflea) a spus că Timeia este colega lor de slujire din grupul Rugul Aprins.

Timeia era în pat și mâinile care le-a avut paralizate, în acel moment s-au ridicat și a strigat: Aleluia, Aleluia, Aleluia!! și a rostit un apelativ atât de cunoscut din Scriptură și anume: Tâmplarule! Trezindu-se, a spus că a făcut o mare greșeală, iar tatăl ei i-a spus că ea nu a greșit niciodată, de ce spune asta? Răspunsul Timeiei a fost: Am făcut o greșală că m-am întors înapoi! Voi știți ce frumos este CERUL?

Mai jos, voi lăsa 3 video-uri (2 de la înmormântare) în care este prezentată viața Timeiei scrisă pe hârtie de mâna mamei și un video în care ea slujește împreună cu sora ei, Naomi prin cântare!

Va veni o zi în care ne vom reîntâlni cu cea care a fost Timeia! Știu, știu că este într-un loc mai bun unde aleargă împreună cu Mântuitorul ei, cu Isus Hristos! Acolo îmi doresc să fiu și eu.

Timeia a fost o îmbărbătare pentru cei care nu știau cum să o mai încurajeze. Timeia a șters lacrimile celor în nevoi și nu i-a păsat de boala care o măcina. Timeia a fost un înger pe pământ și în întreaga ei viață a fost o Evanghelie vie!

Timeia…să ne ajute Dumnezeu nouă, celor de pe pământ, să fim vrednici să ne întâlnim cu tine în ceruri!

Timeia a fost un exemplu și va rămâne un exemplu viu în inimile noastre.

Traiesc-pentru-Isus

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.