vlad criznic ravi

VLAD CRÎZNIC DESPRE RAVI ZACHARIAS

În această dimineață, Vlad Crîznic, a fost prezent la Radio Vocea Evangheliei Timișoara. Într-un dialog avut cu Cristina Olariu (director RVE Tm), acesta a spus câteva lucruri despre cel care a fost și va rămâne, apologetul Ravi Zacharias.

Un prieten mi-a lăsat un comentariu la un videoclip distribuit cu Ravi și a adus următoarea remarcă: Pentru mulți, Ravi și apologetica sunt sinonime. Oh, dar cât adevăr a putut spune cu această afirmație…

Vlad Crîznic este directul Ravi Zacharias Ministries în România și încă de la începutul acestui interviu a spus că momentul acesta este unul greu pentru toți cei care l-au apreciat, mai greu pentru cei cu care apologetul a lucrat și foarte greu pentru familia acestuia.

Vlad Crîznic: Vestea morții lui Ravi este șocantă. Undeva în urmă cu 12 zile am aflat că acest cancer nu este tratabil, așadar ne așteptam ca Domnul să-l ia, dar nu mă așteptam ca aceasta să se întâmple atât de repede.

CINE ESTE RAVI ZACHARIAS PENTRU VLAD CRÎZNIC?
Răspunsul la această întrebare l-a dat chiar Vlad, spunând următoarele:

Pentru mine, Ravi Zacharias a fost un om extrem de diferit față de majoritatea starurilor pe care le vedem pe internet în zilele acestea. Acest lucru s-a datorat faptului că bunătatea și candoarea lui trecea dincolo de ce este pe ecran. L-am cunoscut în urmă cu 17 ani într-o întânire în Statele Unite. De la acea întâlnire, lucrurile au rămas neschimbate despre felul în care l-am perceput și felul cum s-a comportant cu toți oamenii. Absolut niciodată, Ravi, nu a vorbit de rău despre cineva. Întotdeauna vedea lucrul bun dintr-un om și știa să prezinte lucrurile chiar în favoarea celor ce greșeau.

Într-un dialog direct cu Ravi Zacharias, Vlad l-a întrebat dacă are vreun loc pe care abia așteaptă să îl vadă, iar răspunsul a fost: niciunul, însă abia aștept să cunosc oamenii pe care urmează să-i cunosc! Lucrul acesta este unul extraordinar, mai ales că Vlad mărturisește că după evenimente, acesta stătea cu Ravi ore întregi pentru ca apologetul să vorbească cu oamenii care stăteau la rând și să se roage cu aceștia – lucru pe care nu îl vezi foarte des…

În discuție, moderatoarea acestui interviu, Cristina Olariu, aduce în prim plan faptul că Ravi Zacharias nu s-a dat înapoi de la întrebările de genul De ce un Dumnezeu bun permite suferința, iar în prim plan este adus și un alt apologet creștin, autorul cărții Căutându-l pe Allah, L-am găsit pe Isus, Nabeel Qureshi. Nabeel a suferit și el foarte mult din cauza cancerului și a plecat la Domnul, rămânând tare în credința lui până în ultimul moment. Vlad subliniază faptul că același lucru a fost și în cazul lui Ravi mărturisind că și în întâlnirile noastre de pe Zoom, noi eram acolo să îl încurajăm pe Ravi, însă el ne încuraja pe noi, iar în plecarea lui Acasă, la Domnul, am văzut o eleganță și o demnitate incredibilă.

Acest interviu se încheie cu o concluzie a Cristinei Olariu, care spune că va trebui să vorbim un timp despre Ravi de acum încolo și că ar trebui să preluăm multe din conceptele pe care el le-a articulat și să le disecăm pentru că e mult miez, mult conținut în tot ceea ce a împărtășit chiar și pentru generațiile care vin.

Reamintim, Ravi Zacharias, un mare apologet al vremurilor noastre, a plecat ieri la Domnul, la vârsta de 74 de ani. A suferit un cancer care l-a răpus fizic, însă dpdv spiritual, acesta a rămas tare ancorat în Domnul și în făgăduințele Sale, încredințând pe toți cei apropiați și nu numai în brațele protectoare ale Celui pe care l-a slujit până în ultimele momente de viață.

Dacă dorești să vezi acest interviu în format video, te invit să îl accesezi cu un singur click aici. Mai mult, scrisoarea fiicei lui Sarah Davis scrisă cu câteva zile înaintea plecării lui Ravi în veșnicie, poți să o faci cu un singur click aici.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.