ARTICOL: Aceasta înseamnă război – Leanna Shepard

Acum câțiva ani, pe la începutul verii, am observat această propoziție scrisă pe marchiza restaurantului local: „Mintea spune la sală, dar inima vrea înghețată!”

Prima dată am luat-o ca pe o aducere aminte că trebuie să merg la sală. Au trecut câteva săptămâni şi inima cânta o altă melodie. Trecând de câteva ori pe lângă același semn, am gândit diferit de data aceasta: „Oh, daaa, vreau niște înghețată!! Îi va face bine sufletului!”

Este atât de usor să spui că nu vei mai mânca înghețată, dar este şi mai ușor să aluneci de la împotrivire la acceptare, fără să îți dai seama. Nu ne trezim de dimineață cu gândul „Astăzi o să aleg să păcătuiesc”. În schimb, alunecăm in păcat puțin câte puțin.

Când eşuăm in a ne împotrivi înşelăciunii şi minciunilor, absorbim in subconștient varianta lumii despre adevăr şi vom deveni neglijenți in legătură cu păcatul, făcându-ne vulnerabili. Acest proces ar arăta cam aşa:

N. voia un prieten, dar a ales gaşca greşită. Curând, se ascundea față de părinți , avea secrete şi participa la petreceri unde se consumau droguri şi alcool, vicii in care nu se aştepta să cadă.

M. îsi ura înfățișarea. Dar, soluția pierderii câtorva kilograme a ajuns să o robească, făcând o obsesie din asta.

I. se convingea singur că este doar un flirt nevinovat, însă totul a escaladat atât de rapid încât a făcut lucruri la care nu se aştepta până la căsătorie.

Povestea ta poate fi diferită față de cele de mai sus, dar problema este aceeași. Păcatul este real, creează dependență şi este periculos. Toți ne-am simțit atraşi de el. Nu ne-am născut oameni buni care au fost asaltați de o lume rea. Ne-am născut cu o natură păcătoasă pe care doar prin sângele lui Hristos poate fi spălat. (Efeseni 2:4-9)

In capitolul 6 al Epistolei către Efeseni, Pavel spune cum putem sta fermi in lupta împotriva păcatului. Mai întâi ne spune că avem victoria in Domnul, nu in puterile noastre.

Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. (Efeseni 6:10-11) Pavel continuă să explice detaliat cine este dușmanul nostru şi care este importanța armurii.

Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul. (Efeseni 6:12-13)

Dumnezeu nu ne trimite să luptăm fără arme. Ca un soldat pregătit pentru luptă, având o vestă antiglonț şi un coif, cu o sabie in mână, suntem instruiți de Duhul Sfânt cum să luptăm.

Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii. (Efeseni 6:14-18)

Sunt două arme foarte puternice in listă: Cuvântul lui Dumnezeu şi rugăciunea. In loc să astepți să vină lupta la tine, ai nevoie de aceste arme mereu pentru a lupta împotriva păcatului. Încercând să te lupți împotriva ispitei fără să te rogi pentru protecție sau fără să te uiți in Biblie pentru calauzire este ca un soldat care se duce pe câmpul de luptă, dar fără nicio armă. Nu putem câștiga in felul acesta!

In timp ce te rogi, nu te limita in funcție de luptele tale personale. Ai nevoie de un grup de prieteni, de familie. Şi ei au nevoie de tine.

Victoria împotriva păcatului vine doar prin Isus. Prin El putem cunoaște adevărul, iar adevărul ne va face liberi. Isus a câstigat o dată pentru totdeauna pe cruce lupta împotriva păcatului şi a morții si prin victoria Sa noi putem sta fermi.

Autor: Leanna Shepard
Sursa: liesyoungwomenbelieve.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.