Când acel lucru pare imposibil – Jessie Minassian

Era Anul Nou, iar Parcul Naţional Yosemite era liniştit şi acoperit de o pătură proaspătă de zăpadă. P. și cu mine mergeam în fiecare An Nou de când m-a cerut în căsătorie acolo, iar această vizită trebuia să fie perfectă ca și celelalte.

Soţul meu face poze superbe, aşa că am petrecut ziua făcând fotografii şi plimbându-ne prin parc. Cascada Yosemite, Half Dome, El Capitan, acea bisericuţă bizară- am nimerit toate zonele frumoase şi el a făcut nişte fotografii superbe. La sfârşitul zilei, ne-am oprit la Curry Village pentru a cumpăra nişte snacksuri şi să ne încălzim puţin. Atunci a observat. Verigheta – dispăruse.

A căutat prin buzunare, prin aparatul de fotografiat, în interiorul mănuşilor şi între scaunele din maşină. Ne-am întors, sperând că a căzut undeva prin apropiere. Dacă o pierduse în timp ce făcea poze, ar fi putut fi oriunde. Am început să o căutăm, mergând pe poteci şi pante abrupte, acoperiţi în zăpadă.

Când am încetat să mai căutăm, aproape ne-am dat bătuţi în a găsi verigheta. Şi-a pierdut inelul de nuntă în ziua aniversării logodnei noastre, în acelaşi loc unde m-a cerut de soţie. Nu voiam să ne dăm bătuţi, dar când am privit peste Valea Yosemite, imposibilitatea de a mai găsi vreodată inelul ne-a întristat, aşa că am împachetat tot pentru a pleca acasă.

Înainte de a pleca din parc, P. m-a întrebat dacă mai putem face o ultimă oprire. Era după-amiază, iar lumina era perfectă, aşa că a refăcut pozele de dimineață. Am parcat maşina, iar el a fugit pe potecă pentru a-şi face magia. Mergeam alături de el şi mă rugam in gând: Doamne, ştiu că este doar o verighetă și în lumina eternităţii nu înseamnă aşa de mult. Dar este foarte special pentru noi şi ştiu că Tu şti unde se află exact. L-am căutat, dar nu am avut noroc, dar dacă ne arăţi unde e, ne vom aduce întotdeauna aminte de 1 Ianuarie că Tu ești Dumnezeul care face minuni.

Când mi-am terminat rugăciunea, m-am uitat în jos, la picioarele mele – şi nu glumesc! – era acolo inelul, formând un mic cerc argintiu in zăpadă. Era verigheta lui P.!

Chiar şi când scriu acum, am un zâmbet până la urechi, iar lacrimile îmi sclipesc în ochi, amintindu-mi de fericirea care mi-a umplut inima instantaneu. Dumnezeu a traversat timpul şi spaţiul şi a făcut ceea ce eu nu puteam. Noi servim unui Dumnezeu care face minuni!

Dumnezeul care a creat universul, care a aşezat stelele şi planetele în ordine și care nu are nevoie de absolut nimic de la tine, a ales să te iubească, să te caute şi să îţi dăruiască tot ce ai nevoie. Acest Dumnezeu poate face orice. El poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20).

Este ceva imposibil pentru tine acum? Să termini şcoala? Să pleci de acasă? Să găsești un loc de muncă? Să ierți un prieten? Să găseşti un băiat care să Îl iubească pe Hristos? Poate că este… Îți promit ceva: dacă acel lucru este bun pentru tine, Dumnezeu îţi va trimite. Între timp, găsește-ţi plăcerea în El, ai încredere și așteaptă timpul Său, lucrează, ieşi din zona de confort şi trăieşte-ţi viaţa. Chiar dacă modul în care va lucra nu va fi precum te aştepţi, adu-ţi aminte să aduci mii de mulțumiri Dumnezeului care face minuni.

Autor: Jessie Minassian
Sursa: liesyoungwomenbelieve.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.