Cum am învins anxietatea? – Sarah Garrett

Știu cum e să ai anxietate și știu prin ce lupte treci. Înainte de a-mi începe povestea, aș vrea să îți reamintesc câteva versete din Biblie, care vorbesc despre aceasta.

Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7).
Smeriți-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalțe. Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.
(1 Petru 5:6-7)

Dacă tu chiar crezi aceste cuvinte și dacă le practici, anxietatea ar trebui să dispară. Dar, chiar dacă pot să învăț pe de rost aceste versete, se pare că nu mă ajută prea mult, nu-i așa? Lupta mea cu anxietatea a început imediat după facultate. Am absolvit în educație și imediat după absolvire am fost angajată la un liceu. Eram foarte bucuroasă de noua călătorie pe care aveam să o încep!

Dar, imediat după prima zi de școală, ceva în mintea mea s-a rupt. Eram complet copleșită din cauza anxietății. Ca profesor, trebuia să fiu plină de energie; toți elevii mă priveau. Trebuia să păstrez controlul și trebuia să am mereu un răspuns bun, corect. Presiunea pe care o simțeam era mult prea mare. Vomitam în fiecare dimineață, timp de două săptămâni și abia dacă am putut dormi. După o rugăciune fierbinte făcută de mama și de restul familiei, m-am oprit din vărsat și am putut să mă readun. Oricum, eu nu voiam doar să funcționez. Voiam să prosper.

Lunile au trecut și încă mai aveam episoade în care anxietatea își făcea simțită prezența. Într-o zi, am fost invitată de către o prietenă de la facultate la o biserică din Georgia. Pastorul ei predica despre autoritatea creștinilor pe care o au în Hristos. El ne-a reamintit că, prin Duhul Sfânt, avem puterea de a face față oricărei situații. În 2 Petru 1:3-4, scrie: Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.

Apoi, el a continuat să prezinte multe situații în care oamenii s-au simțit lipsiți de putere. La un moment dat, a spus: „Atunci când intri în acea clasă, tu ai autoritatea lui Hristos”. Poate că el a spus asta datorită faptului că erau și studenți acolo, dar eu m-am gândit imediat la situații în care mă aflam eu, ca profesoară. În acel moment, ceva s-a schimbat. Deodată, am simțit că pot trece peste ce simt. M-am gândit: „Eu am puterea lui Dumnezeu în mine. De ce îmi este teamă?”

Am ieșit în față și m-am rugat ca să pot merge mereu în autoritatea lui Hristos, ca şi copil de Dumnezeu.
Următoarea zi, am fost la serviciu, am tras aer adânc în piept şi am început. Anxietatea nu a dispărut imediat, ci a durat câteva luni, dar ştiam că aveam să o depăşesc complet. Când simţeam că anxietatea se strecura uşor, îmi spuneam că am autoritatea în Dumnezeu oriunde mă aflam.

Îți spun toate acestea cu speranţa că poate va ajuta pe cineva aceste rânduri scrise. Sunt sigură că Satana iubeşte să te vadă cum suferi. În Galateni 5:1 spune: Rămâneţi dar tari şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei.

Hristos ne-a eliberat şi putem trăi liberi. Da, liberi de păcat şi pedeapsă, dar şi liberi de anxietatea pe care chiar El spune să o lăsăm în mâna Sa.

Autor: Sarah Garrett
Sursa: liesyoungwomenbelieve.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.