E atâta gălăgie pe pământ… – Flavius Borzan

E agitație în departamentul cereri în ceruri… Îngerii lucrează la foc automat pentru a prelua ”comenzile” cetățenilor de pe pământ. Atât de multe cereri în cât îngerii care au de primit mulțumirile sar în ajutorul celor de la cereri .Se așterne praful pe masa mulțumirilor.Unii îngeri încep a-și depune cererile de concediu, iar Domnul cu o inimă tristă semnează cererile, având o fața tristă, așteptând ca ai Săi copii să își îndrepte privirile și spre a aduce mulțumiri și a-L proslăvi pe Mirele ceresc.

Cum privesc cetățenii cerului spre noi, pământenii? Eu cred că râd de noi. Sau poate plâng? Dar cum să plângă?! În ceruri nu va fi plâns, nu va fi tânguire, nu va fi boală sau suspine. Nu vei mai ști ce însemnă durerea, ci doar vei cânta și vei sta în adorare în prezența Celui sfânt. Odată auzisem o mărturie a faptului că o cântare durează 10 ani pământești – gândește-te un pic. Cerul cântă în timp ce tu stai trist și apăsat de atâtea ori. Cerul așteaptă mulțumiri livrate către el în timp ce tu doar întrebi și doar întrebi și ai vrea să primești un răspuns pentru rugăciunile tale.

Ce ar trebui să se audă în cer trimis direct de pe pământ?
Ar trebui să se audă rugăciuni fierbinți. Ar trebui să se audă strigăte de biruință. Ar trebui să se audă mulțumiri. Ar trebui să se audă adorare. Ar trebui – și doar ar trebui – pentru că din păcate de cele mai multe ori nu se mai aude nimic și e doar vina noastră.

Mă gândeam la un experiment ce îl poți face și tu. Mergi în oraș într-o zi aglomerată și pentru o clipă doar stai, oprește-te, observă și ascultă. Ce vei auzi?! Voci, claxoane, sirene, oameni supărați sau oameni bucuroși, oameni care mai de care mai grăbiți sau oameni care își fac timp să observe lumea din jurul lor, oameni miloși sau oameni haini. Îi vei auzi pe toți – crede-mă – doar ascultă!

Prea multă gălăgie în lumea noastră
Prea mult zgomot încât nu îl mai auzi pe Tatăl tău șoptindu-ți să te mai oprești pentru o clipă și să privești cerul. Să ai ochii pironiți spre cer! Atenția ta dispare de la Dumnezeu atunci când alegi să asculți vocea lumii din jurul tău sau și mai grav, atunci când alegi să asculți vocea celui rău. E atâta gălăgie pe pământ că nu se mai aude nimic din cer!

Singurul lucru cu care te vei alege va fi o ureche distorsionată de orice sunet și învățătură cerească. Nu mai permite aceste lucruri în viața ta! Disciplinează-ți mintea, inima și sufletul să asculte glasul cerului. Cel mai rău lucru este să suferi de afonie spirituală și cerească. Nu vrei să ai o astfel de durere în viața ta!

Iată că sărbătoarea nașterii Domnului Isus a sosit. O simți de la frigul ce brăzdează trupul tău, până la cozonacul bunicii și fulgii de zăpadă ce ating pământul. Toate acestea alăturat de ornamente, beculețe și brad redau o parte din bucuria ce o aduc aceste sărbători. În toate acestea fă-L pe Isus centrul sărbătorii tale! Nu îți permite luxul să îl neglijezi pe cel născut în ieslea Betleemului. Fă-i loc în inima ta, iar viața ta va avea un scop ceresc!

Sărbătorile tale nu vor fi lipsite de sens, pentru că ceea ce dă sens acestor sărbători este tocmai Pruncul Ceresc. Poate că an de an tradițiile, bradul, cadourile – hoții aceștia ce își fac apariția de sărbători – ți L-au furat pe Isus. Cum ar fi ca de acest an, Mesia să găsească un loc de poposire departe de agitația lumii, unde oare?! – chiar în inima ta. Pregătește-ți inima ca să îl primești!

Nu uita să fii mulțumitor! Isus vrea ca și mulțumirea ta să încununeze magaziile cerului. Cerul e în plină pregătire. Un moment doar ne mai desparte de ce va fi acolo. Fii și tu pregătit!

Sărbători binecuvântate alături de Isus!
Flavius Borzan

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.