Instanța a decis: „Afară!” – Flavius Avramescu

Ce mai este de făcut atunci când instanța decide ca tu să ieși afară?

Imediat după săvârșirea păcatului, Adam și Eva au experimentat primul efect al acțiunii lor. Ochii le-au fost deschiși, cum a spus ispititorul, dar s-au rușinat și au văzut că erau goi. În zadar au încercat să se acopere cu frunze pentru că atunci când a venit Dumnezeu să se întâlnească cu țărâna, nu a mai găsit-o…erau ascunși pentru că le era rușine.

Faptul că șarpele a fost blestemat la o viață în care să se târască, pare să indice că la-nceput acesta avea o postură și o formă de mișcare mai superioară. Pedeapsa șarpelui ne învață că orice este folosit de Satan este înstrăinat de Dumnezeu.

Înșelarea Evei a fost mai mult o problemă de alegere și nu o lipsă de informație. Pedeapsa ei este ca femeia să nască în durere. Judecata lui Dumnezeu a avut două aspecte: naștere și relații de căsnicie (deoarece femeia va trebui să se supună soțului). Cât despre Adam, pedeapsa lui a fost să se-ngrijească de traiul familiei prin cultivarea hranei în pământul pe care vor crește spinii și pălămida.

Păcatul nu produce niciodată ceva bun, ci prin săvârșirea lui ne vom depărta tot mai mult de Dumnezeu. Noi nu ne putem vindeca singuri de acesta și nici nu-l putem elimina din viețile noastre, ci doar Dumnezeu în mila Sa poate face acest lucru.

Adam și Eva au fost dați afară din Eden, iar noi suntem aceia care dorim să intrăm acolo. Trăirea noastră trebuie să fie în așa fel încât să se vadă Isus în urma noastră și nu omul trecător care e făcut dintr-un praf pe care-l poartă vântul de ici-colo. Nu îmi doresc să ajung la Poarta cea Frumoasă și să mi se spună: „Ieși afară!”, ci vreau să mi se spună: „Vino!” Nu știu cât mai este până atunci, însă un lucru eu doresc fierbinte, să-L văd atunci pe Cel care are ochii ca para focului și care mă cheamă pe nume!

Poate ești un Adam sau o Eva și te macină gândul că te simți alungat. Luptă! Ridică-te și luptă! Atât ți-a mai rămas! Edenul te așteaptă! Nu sta afară sau la graniță ci pășește cu Hristos!

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.