LAUREN PALMER: „Mai aproape de Dumnezeu…”

Stăteam la masă, în cafeneaua preferată, alături de niște prieteni foarte buni. Nu ne mai văzusem de ceva timp, așa că ne-am pus la punct cu ultimele știri și vești aduse de fiecare în parte. Voiam să avem toți un timp bun, însă eu nu mă simțeam bine. Mă simțeam pustie, goală. Atunci am înțeles de ce.Mă simțeam goală și singură, chiar dacă eram înconjurată de prieteni, din cauza că nu mi-am dezvoltat și nu am mai hrănit relația cea mai importantă: cea cu Dumnezeu.

Sunt sigură că nu sunt singura care s-a simțit așa. Este atât de ușor să ne lăsăm târâți de lucrurile aceste lumi și de valorile pe care societatea noastră le promovează, în loc să urmărim valorile lui Dumnezeu. Am meditat și am găsit cinci moduri prin care Îl poți simți aproape pe Dumnezeu de inima ta atunci când pare departe.

1. Urmărește călăuzirea lui Dumnezeu
Mă simt departe de El atunci când inima mea nu urmărește deplin voia Lui. Poruncile lui Dumnezeu sunt date spre a ne ajuta să ne trăim viața în cel mai bun și mai frumos mod posibil. În 1 Ioan 5:3 scrie că poruncile Lui nu sunt grele. Cu cât dorești să urmezi voia Lui, cu atât îți va face inima să dorească să se apropie mai mult de el.

2. Rugăciunea
Probabil că te-ai gândit la acest pas, dar este esențial. Rugăciunea este una dintre cele mai importante căi prin care putem comunica cu Dumnezeu. Este greu să păstrezi prietenia cu cineva cu care abia vorbești. Asemenea este și cu El. 1 Tesaloniceni 5:17 ne spune: Rugați‑vă neîncetat!. Asta înseamnă că trebuie să ne rugăm frecvent. Rugăciunea poate fi un moment de liniște în viețile noastre tumultuoase. Dacă te simți departe de Dumnezeu, fă-ți timp și pune deoparte timp pentru rugăciune.

3. Concentrează-ti ființa în Cuvântul Său
Uneori te plictisește Biblia. Numerele și locurile îți trec printr-o ureche și ies prin cealaltă. Dacă citești Biblia în această stare, nu ajungi nicăieri. Decât să citești, afundă-te în Cuvântul Său. Imaginează-ți întâmplările în timp ce citești. Căutând locurile și oamenii descriși în Biblie te va ajuta să reții mai bine și îți poți crea mai ușor imaginile. În timp ce citești, vei realiza de ce Dumnezeu a adăugat acele informații. Dacă ai aprecia Cuvântul Său mai mult, L-ai simți mai aproape pe Dumnezeu.

4. Implică-te!
Îl poți simți mai aproape pe Dumnezeu atunci când tu îi ajuți pe cei de lângă tine să se apropie de El. Să fii un mentor sau să ți un studiu biblic – sunt moduri minunate prin care îl poți cunoaște mai mult pe El. Văzând cum Dumnezeu lucrează în viețile celor din jur îți va întări credința și te va inspira să fii o binecuvântare pentru alții. Având relații cu prieteni creștini te va ajuta să înaintezi pe cale. Fiind înconjurat cu persoane care doresc să pășească pe urmele lui Hristos te va încuraja și pe tine să faci același lucru.

5. Practică mulțumirea
Când sunt apropiată de Dumnezeu, îmi aduc aminte de atâtea lucruri minunate pe care El le-a făcut pentru mine. Când te simți departe de Dumnezeu, retrage-te un timp și gândește-te cu adevărat la toate binecuvântările primite până acum. Începe cu lucrurile frumoase petrecute astăzi și gândește-te la cele mărețe. Odată ce începi, îți va fi greu să te oprești. Bineînțeles, mulțumirea nu se practică doar atunci când te simți departe de El, ci mereu, în orice stare a inimii.

Autor: Lauren Palmer
Sursa: GirlDefined.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.