MĂRTURIE: Un alt fiu risipitor… – Abiatar C. Văcari

Mă uit în Cuvântul lui Dumnezeu și nu pot să nu rămân copleșit de iubirea Lui. Luca 15:11-20 (Pilda fiului risipitor) ne prezintă atât de concret starea decăzută a omului care trăiește fără Hristos.

Un fiu risipitor am fost și eu. Am copilărit într-o familie creștină, am fost dus la biserică… dar totuși am ales să mă depărtez de tot ce înseamnă Dumnezeu. Am crezut că lumea îmi poate da bucurie, că distracția, petrecerile și mizerile lumii mă pot satisface, dar nu au făcut altceva decat să mă lege, să mă deprime și să ma distrugă.

Cu aproximativ 5 ani în urmă, lucram la casa părinților mei. Era o zi ploioasă, dar a trebuit să muncim ca să terminăm de renovat. Seara, după ce am terminat treaba, am fost rugat să strâng prelungitorul care făcea legătura dintre casă și betonieră. Fără să îmi pun întrebarea dacă prelungitorul e scos din priză, am inceput să îl fac sul, dar la mijloc firul era tăiat. Când mi-a ajuns mâna în acel loc, am simțit cum acel curent de 220 de volți îmi străpunge întreg corpul. Curentul îmi intra prin mâna stângă, trecea prin inimă, și ieșea prin piciorul drept. Eram un conductor de curent perfect. Am apucat să strig după ajutor și am picat jos. De jos, de pe o parte, curentul m-a ridicat în picioare și ma aruncat pe cealaltă parte, acest proces s-a repetat de câteva ori, până ce inima a început să slăbească.

Țin minte și acum decorul bacovian: eram jos, strângeam prelungitorul cu toată puterea (din cauza curentului mi s-a contractat mâna). Vroiam să îi dau drumul dar nu puteam. Vedeam geamul de la baie și mi se închideau pleoapele… Simțeam cum îmi bate inima tot mai slab. Atunci am auzit o voce în inima mea care a răsunat cu autoritate: ,,Nimic întinat și spurcat nu va ajunge în Împărăția lui Dumnezeu, și nu va face excepție nici cu tine.” În acel moment am simțit o durere interioră inexplicabilă. Simțeam cum cel rău, diavolul, vine după mine… Nu mai aveam nicio șansă, îmi doream să mai am timp să mă pocăiesc, îmi doream măcar o zi să mă predau Domnului, dar nu mai era timp… Secundele treceau… De fapt, eu treceam.

Îmi simțeam bătăile inimii și simțeam că îmi cedează sub atât curent, simțeam că mai am patru bătăi ale inimii. 3, 2, 1 și gata! Mi-a bătut inima ultima oară și s-a oprit. Îmi furnicau mâinile, picioarele, nu mai pompa inima sânge în corp! Muream… Am apucat să spun în gandul meu: ,,Sunt gata!” Când am zis aceste cuvinte, în acel moment, glorios moment, a ajuns un membru al familei de la vecini și a scos prelungitorul din priză. Am putut da drumul prelungitorului, inima a început să bată și, paradoxal, m-am ridicat în picioare și am luat-o la fugă.

Când cel rău a venit să îmi ia sufletul să mi-l ducă spre iad, Dumnezeu din ceruri, Dumnezeul Sfânt, Dumnezeul tare, Și-a întins mâna spre mine și mi-a zis: “Abiatar, îți mai dau o nouă șansă, traiește frumos!” De atunci au trecut cinci ani. Cinci ani în care îi mulțumesc Domnului pentru șansa pe care o am sa îi pot sluji Lui! Mi-am predat viața în mâna Domnului, și de atunci pe graficul vieții mele s-a înregistrat ascensiune din toate punctele de vedere!

Dragul meu, poate te regăsești în povestea mea și te simți ca un fiu risipitor… Dumnezeu Te vrea lângă El! Poate cel rău te minte și îți spune că Tatăl nu te mai vrea, iți spune ca ți-ai risipit toată bogăția și ai ajuns la roșcove… și asa este, DAR Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine se găsește în Evrei 3:15: ,,Astăzi dacă auziți glasul Lui, nu vă impietriți inimile.”

Dumnezeu te așteaptă cu brațele deschise, te vrea acasă, mergi cu reverență în prezența Sa! Nu e nevoie de un accident, de un eveniment ca și al meu să înțelegi că “mâine” poate fi prea târziu! Mă rog ca Dumnezeu să cerceteze inima ta și să îți dea capacitatea să ințelegi că viața nu merită trăită fără El!

Cu drag,
Abiatar C. Văcari

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.