Nu ai pentru ce să te ascunzi – Trillia Newbell

Noi, oamenii, ne-am ascuns păcatul încă de la început. Unul din primele lucruri făcute de Adam şi Eva după ce au păcătuit a fost să se ascundă de Dumnezeu (Geneza 3:8). Rușinea este o consecință a păcatului şi dacă ne lăsăm pe mâna noastră, îl vom ascunde, pretinzând că nu s-a întâmplat nimic. Dar cel mai rău loc unde poate să trăiască un creştin este într-un „oraş fantomă” spiritual, acesta crezând că nu poate spune nimănui despre păcatele sale. Tăcerea noastră ne poate proteja imaginea, dar, în același timp, rușinea rămâne acolo, înaintarea nefiind posibilă. În astfel de momente, Biblia ne ajută să ne mărturisim.

Dumnezeu spune că omul nu trebuie să fie singur (Geneza 2:18). Da, acest pasaj se adresează direct subiectului „căsătorie”, dar reflectă, de asemenea, inima lui Dumnezeu care dorește ca toți oamenii să fie uniți. Dumnezeu vrea să fim prieteni şi cu alți creștini. De-a lungul Scripturii, Dumnezeu creează un grup de oameni pentru a-L sluji împreună, acesta dezvoltându-se în biserică (Matei 16:18). Dumnezeu nu ne încurajează să ne izolăm pentru o perioadă lungă de timp (excepție făcând postul şi rugăciunea pentru perioade scurte de timp). Şi totuși, tot avem tendința să „fugim” de frații noştri pentru a ne ascunde păcatul în loc să fugim către puținele persoane trimise de Dumnezeu pentru a încuraja, sfătui şi iubi (Coloseni 3:16).

Un motiv pentru care alegem să fugim este rușinea, dorind să o ascundem, la fel ca Adam şi Eva. Dar Dumnezeu le ştia păcatul! Nu a fost surprins. Mai mult, El a răspuns cu o milă măreață: i-a îmbrăcat, pentru a ascunde rușinea, prefigurând astfel crucea lui Hristos. Astăzi, experimentăm aceeași milă din partea Tatălui. Nimic nu Îi este ascuns lui Dumnezeu (Evrei 4:13). Putem alege să fugim şi să ne prefacem, dar El ştie orice gând păcătos şi orice faptă. Nu ne putem ascunde de El. Dar, Hristos a dat la o parte mânia lui Dumnezeu, mânie pe care o meritam şi ne-a acoperit cu dreptatea Sa. Putem spune lui Dumnezeu şi altor persoane de încredere despre păcatele noastre, fiind liberi de acestea. Când mărturisim, ne mărturisim un păcat iertat- „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus” (Romani 8:1). Trebuie să ne reamintim că nimeni nu este drept, în afară de Hristos. Absolut nimeni.

Nimeni nu este lipsit de nevoia harului Său. Deci, dacă suntem toți în aceeași oală, de ce ne este teamă de reputația noastră? Dacă înțelegem că toți am eșuat în a atinge gloria lui Dumnezeu, niciunul dintre noi nu are vreun motiv pentru care să se uite la cineva şi să spună ca acea persoană este cu mult superioară nouă. Iar dacă Isus ne-a iertat deja păcatele şi ne-a acoperit rușinea, nu avem niciun motiv pentru care să ne fie teamă, gândindu-ne că vom pierde ceva, mărturisind. Îți este teamă că îți vei păta imaginea? Să nu îți mai fie! Lasă-L pe Hristos să îți dăruiască libertate şi bucurie.

Îți este teamă că prietenii te vor marginaliza? Hristos a fost disprețuit şi marginalizat pentru tine, iar acum El te acceptă. Dacă cineva te dă la o parte, El te înțelege. Dar mărturisirea este o încurajare pentru ceilalți, făcând şi ei la fel ca tine. Poate că ai avut o părere prea înaltă despre dreptatea ta, simtindu-te jenat de ce ai făcut. Spune-I lui Dumnezeu să îți ia jena şi să o înlocuiască cu o pocăință sinceră. Lasă-mă să îți spun ceva important: nu trebuie să ne mărturisim oricui.

Mulți dintre noi am avut experiențe dureroase atunci când am povestit cuiva despre luptele prin care trecem cu păcatul. Înainte să povestești, întreabă-te dacă acea persoană este de încredere. Dacă te confrunți cu un păcat sau cu un anumit obicei, mă rog ca Dumnezeu să îți dea putere să mărturisești. Biblia îți dă libertatea să trăiești în lumină, prin mărturisire şi pocăință. Dacă îți mărturisești păcatele, El te va ierta cu siguranță (1 Ioan 1:9).

Mărturisirea este un pas mare către libertatea pe care ți-o dorești. Spune unui prieten de încredere sau unui păstor ce te apasă. Cere milă de la Dumnezeu, milă pe care ți-o dă cu mare bucurie. Află că eşti iertat, iar rușinea ta a fost acoperită complet.

 

Autor: Trillia Newbell
Traducere: Maurizia Nicoară (blog)
Sursa: http://www.desiringgod.org/articles/you-don-t-have-to-hide

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.