ARTICOL: Nu ești prea tânăr – Jaquelle Crowe

Te-ai simţit vreodată prea tânăr pentru a face nişte lucruri măreţe pentru Dumnezeu? Prea limitat sau incapabil din cauza vârstei, circumstanţelor sau lipsei de resurse? Ai privit vreodată la misionari, autori, muzicieni, artişti, politicieni, oamenii care fac acte de caritate sau care vorbesc bine în faţa publicului, care fac totul pentru Dumnezeu şi ţi-ai spus „Ah, ce mi-aş dori să fiu şi eu aşa” ? A râs cineva vreodată de visurile tale şi ţi-a spus că eşti prea visător, că eşti prea tânăr?
Mie, da.

Când eram copil, visam să scriu o carte. La 10 ani, am citit „Do Hard Things” (autorii, Alex şi Brett Harris, au publicat cartea la vârsta de 18 ani) şi mi-am spus „Dacă aş putea să fac şi eu ceea ce fac ei…”.
Nu era vorba doar de a scrie. Iubeam să citesc biografii şi să mă pierd în vieţile autorilor. Uimită, citeam despre creştinii care construiau orfelinate în Africa, aveau grijă de copiii străzii în Anglia, salvau prostituate în India, duceau Biblii în triburile din jungle, construiau biserici subterane în China şi îşi foloseau darurile şi pasiunea pentru a schimba lumea.

Dar, eu nu puteam să fac ceea ce ei făceau. Îmi părea imposibil. Eram prea tânără.
Ştiai că un personaj din Biblie a avut aceleaşi gânduri? Profetul Ieremia. Când Dumnezeu l-a chemat ca profet, Ieremia era tânăr, prea tânăr ca să fie folosit de Dumnezeu într-un mod atât de măreţ.
Eu (Ieremia) am răspuns: ‘Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.’ (Ieremia 1:6).

Ştii cum a răspuns Dumnezeu? În loc să îl aprobe pe Ieremia şi să îşi schimbe direcţia către o persoană matură, EL i-a răspuns: Dar Domnul mi-a zis: ‘Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci.(Ieremia 1:7)

Ieremia nu era prea tânăr pentru a face lucruri măreţe pentru Dumnezeu şi nici tu nu eşti. Ceea ce crezi este o minciună care te ţine pe loc. Adevărul este că Dumnezeu se bucură să lucreze prin oameni tineri, pentru a-Şi construi Împărăţia.

El a chemat un păstor tânăr care scria, pe David, pentru a conduce o împărăţie.
El a chemat o fată tânără, o evreică, pe nume Estera, pentru a salva poporul Lui.
El a chemat oameni tineri pentru a-L urma.
El a chemat oameni tineri de-a lungul timpului şi încă cheamă oameni tineri chiar şi astăzi.
De fapt, El te cheamă pe tine.

Poţi să lucrezi în misiuni, poţi strânge acei bani, poţi scrie cărţi, poţi face acte de caritate, să slujeşti la biserica locală, să te rogi ca Duhul Sfânt să lucreze sau poţi să te implici în politică. Nu trebuie să aştepţi până vei fi mai mare. Nu spune că eşti doar un tânăr. Adevărul pe care îl găseşti în Scriptură este că Dumnezeu te poate folosi chiar acum.

Este important să afli că lucrurile minunate la care Dumnezeu te cheamă nu sunt mereu mari. Da, poţi lucra ca misionar sau nu. În loc de asta, poţi spune unui prieten despre Dumnezeu. Poţi scrie o carte sau poţi scrie părinţilor tăi câteva cuvinte de mulţumire. Poţi avea grijă de orfani sau poţi avea grijă de fraţii tăi. Să faci lucruri măreţe pentru Dumnezeu înseamnă să Îl slujeşti şi să iubeşti pe cei din jurul tău, indiferent dacă eşti chemat să dărâmi uriaşii şi să conduci o împărăţie sau să Îl urmezi pe Isus acolo unde eşti aşezat. Nu eşti prea tânăr ca să faci toate aceste lucruri. Dumnezeu are planuri cu tine. Pot părea mari sau mici, dar pentru El, sunt măreţe.

Când aveam 16 ani, tot voiam să scriu o carte, dar credeam că este imposibil. Dar, Dumnezeu mi-a atins inima şi mi-a şlefuit perspectivele. EL mi-a arătat că ipotezele mele erau mituri, iar fricile mele obstacole. Prin mentori răbdători, viziune şi muncă, am publicat o carte la 18 ani. O carte pentru tineri ca mine şi ca tine, care voiam să Îl slujim pe Dumnezeu. Dar, poate nu scrisul este pasiunea ta. Poate îţi place să ai grijă de copii sau îţi plac filmele, muzica, călătoritul, gătitul, politica sau hainele. Orice ar fi, valorifică-ţi darul. Dumnezeu ţi l-a dat cu un scop: pentru a-I aduce glorie.

Nu aştepta până eşti mai mare ca să poţi lucra pentru Dumnezeu. Acele lucruri măreţe sunt pregătite să înceapă chiar de acum.

Autor: Jaquelle Crowe
Sursa: liesyoungwomenbelieve.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.