„Nu am niciun motiv de mulțumire…” – Sarah Garret

G. stătea pe pat, plângând. Era bombardată de peste tot de mesajele Fii mulţumitor! şi, sincer, nu se simţea deloc aşa. Părinţii ei erau în pragul divorţului, iubitul ei se despărţise de ea recent şi tocmai picase un test la matematică.

Aş vrea ca această perioadă să se termine. Nu am pentru ce să fiu mulţumitoare, îşi spunea.
Toţi ne-am simţit aşa, nu? Ne concentrăm pe tot ce este rău încât nu mai vedem binele. Ce ar trebui să faci în astfel de momente

1. Numără.
Am o melodie preferată care se numeşte „Numără-ţi binecuvântările” (n.tr. în română, „Dacă eşti purtat de valul furios”) . Îmi reaminteşte să nu pierd din vedere lucrurile bune pe care Dumnezeu mi le-a dăruit. Aici este prima strofă a melodiei:

Dacă eşti purtat de valul furios
Și crezând că ești pierdut, devii fricos,
Ia în seamă binecuvântările,
În Isus ai toate împlinirile.

Dacă eşti nemulțumitor, fă-ţi o listă şi scrie toate binecuvântările. Da, o listă. În timp ce vei scrie, te vei ridica din starea în care te găseşti acum şi Dumnezeu îţi va umple inima cu speranţă. Chiar şi în zilele negre, datorită jertfei lui Isus pe cruce, noi mereu vom avea ceva pentru care să fim mulţumiţori. Uite câteva motive: pot să Îl slujesc pe Dumnezeu în libertate. Pot să mă bucur de un învăţământ gratuit. Am un adăpost deasupra capului. Pot bea apă potabilă. Inima încă îmi bate.

Psalmul 118:1 spune: Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui!. Aducându-ţi aminte că trebuie să fii mulţumitor pentru tot ce El a făcut pentru tine te va ajuta să vezi că Dumnezeu a fost cu tine în orice circumstanţă.

2. Muzica potrivită.
Filipeni 4:8 spune: Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.

Atunci când te simţi trist sau când anxietatea îşi face simţită prezenţa, este atât de uşor să cauţi şi să asculţi muzică tristă, care îţi va accentua şi mai mult această stare. În loc de asta, caută un playlist preferat cu muzică de laudă şi închinare. O sa îţi aducă aminte de credincioşia lui Dumnezeu şi îţi va pune acel „mulţumesc” în inimă, chiar şi atunci când credeai că nu mai poţi face asta.

3. Slujeşte
Galateni 5:13 spune: Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste.
Marcu 10:45: Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!

Partea cu „trăind ca Isus” se referă la a sluji celor din jur. Atunci când slujeşti, îi binecuvântezi pe ceilalţi. (plus că te va ţine aproape de alţi oameni, evitând astfel singurătatea şi gândurile negre)

Fă un pachet cu mâncare pentru cei nevoiaşi. Fă o cutie de cadou de Crăciun şi dăruieşte-o unui copil sărman. Nu trebuie să cauţi prea mult pentru a găsi ceva de făcut în această perioadă.

Dacă eşti creştin, mereu vei găsi un motiv de mulţumire. Atunci când simţi că deznădejdea te apasă, numără-ţi binecuvântările, ascultă muzică de laudă şi închinare şi caută ceva unde poţi sluji. Vei vedea cum Dumnezeu lucrează şi îţi va schimba inima.

Autor: Sarah Garret
Sursa: liesyoungwomenbelieve.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.