Oamenii simpli cu o inimă mare (jurnal) – Flavius Avramescu

Nu am mai scris pe blog deoarece zilele trecute am fost împreună cu un frate iubit de mine, dar mai mult de atât, un om iubit de Dumnezeu, în zona Olteniei. Am slujit împreună cu fratele Gelu Boantă în două localități: Negomir și Mătăsari. Cuvântul Domnului a fost Cel care a pătruns în inimile ascultătorilor. Domnul ne-a surprins într-un mod plăcut, dar nici diavolul nu a stat nepăsător.

Negomir
Am întâlnit oameni plini de dragostea care se simțea că nu are altă sursă decât Hristos. În localitatea Negomir am rămas peste noapte. Mi-am dat seama că sunt mult mai binecuvântat decât -am gândit vreodată. Dar așa suntem noi, oamenii…ne place să ne comparăm doar cu cei care au mai mult și uităm să ne comparăm cu cei care nu au. Diavolul a trimis chiar în biserică oameni care să tulbure într-un fel sau altul. A încercat diavolul să răcnească asemeni unui leu, dar Cel care este Leul din tribul lui Iuda a învins. Domnul a făcut o atingere specială în acea seară în adunare: a vindecat, a chemat la mântuire și a dat bucurie tuturor.

Pe drumul înspre această localitate mă simțeam ca într-un film de groază. Era un cadru care nu-l voi uita vreodată. Pe marginea drumului abrupt și plin de gropi erau porci, oi, câini, care nu mai aveau o culoare albă, ci erau negricioși din cauza faptului că acolo este o zonă minieră. Ajuns în vârful unui deal, în partea stângă am încetinit mașina și ne-am uitat la mina care era la ceva distanță de drum, la pădurea care altădată era verde…în zilele acestea este defrișată și parcă plânge…

Seara, înainte de a dormi am ieșit puțin afară să iau o gură de aer și am simțit cum Domnul vorbește prin lucruri blânde. Am simțit mirosul salcâmului care și-a deschis floarea și mi-am dat seama că Dumnezeu este acolo…Dumnezeu va domni peste cei care-L cheamă. Am întâlnit frați și surori care strigă necurmat înaintea Domnului, frați și surori care orice biserică ar dori să-i aibă pe lista de membrii..nu pentru a plăti zeciuiala, ci pentru a se bucura cu cei care se bucură, dar să și plângă cu cei care plâng.

Mătăsari
La doar câțiva kilometri distanță, în seara următoare am ajuns la frații din Mătăsari. S-a simțit o diferență de aer, un alt statut, o altă dezvoltare, un al rang economic. Cu toate acestea, frații au fost foarte primitori și aici. Au fost plini de dragoste. Oameni care au dorința de a împlini întru totul ceea ce spune Scriptura. Domnul a binecuvântat această biserică. Am întâlnit tineri minunați, un păstor dedicat lucrării și am simțit că Cel care este în ei este Acela care a biruit moartea!

Pe lângă toate aceste lucruri, diavolul nu s-a oprit în a pune piedici. Când să plecăm de la Negomir, mașina nu ne-a mai pornit. Până am ajuns acasă, am pornit mașina tot împinsă, dar am rămas întărit de faptul că atunci când lucrarea de pe ogorul Domnului se face cu putere, diavolul încearcă să pună piedici, dar nu-i reușește niciun plan.

Îndemn pentru tine, drag cititor: Mulți își doresc să ajungă în Africa sau în alte țări în care sunt misionari. Nu uita, dragule, de ”Africa de România”! Este nevoie de tine și aici! Fii parte a lucrării! Personal, este a treia oară când merg în lucrare în Oltenia și-ți spun că de fiecare dată Domnul pe lângă faptul că face bucurii celor pe care-i întâlnim acolo, modelează ceva în mine și Îl simt cum este tot mai aproape de mine.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.