Se schimbă anul… – Flavius Avramescu

Iată-ne ajunși din nou la un final de an. Niciodată nu am mai fost la acest final, deoarece anul 2016 nu a mai fost niciodată și nici nu ne vom mai întâlni cu el vreodată.

La cumpăna dintre ani stăm și analizăm toate lucrurile care s-au petrecut și ce propunem să facem în anul imediat următor. Ne stă în față o transformare – anul 2016 se transformă în 2017 – dar este suficient să privim la niște focuri de articifii și să ne mulțumim doar cu atât?!

Mai este nevoie de o transformare! Se pare că de sărbători suntem la număr în biserică. După această perioadă, rămân din nou bisericile mai goale, cu câțiva bătrâni la programele din timpul săptămânii și o completare cu tineri și familii la programele duminicale.

Este nevoie de o transformare pentru că strada încă tânjește după oameni care să întindă o mână de ajutor nu doar în zilele de sărbătoare. Ajutorul nu este mâncarea care ți-a rămas și care nu o mai mănânci după aceste zile (chiar dacă totuși este primită), ci este dragostea cu care oferi ce ai mai bun, repet, nu doar de sărbători.

Este nevoie de o transformare, nu una care să fie pe moment și o transformare care să țină până în veșnicii. De multe ori și în acest an ne-am obișnuit să mergem regulat la biserică și să ascultăm o cântare sau o predică bună. Și în acest an am văzut persoane care își spun „Pace!” și după se iscă războiul. S-au făcut remarcate și persoanele care spun că iubesc pe Dumnezeu, dar urăsc pe frați..

Transformarea trebuie să se producă în noi! În anul 2017, nu ne mulțumim doar cu o atingere din partea lui Dumnezeu în timpul unui program de închinare. Nu avem nevoie de așa ceva! Avem nevoie de o transformare și această transformare trebuie să fie văzută de toți cei din jurul nostru oglindind caracterul unui om care-L urmează pe Isus!

În 2017, suntem chemați să facem lucrări mari crezând în Acela care dă resursele necesare, dar te îndemn înainte de toate să ai grijă de sufletul tău, de inima ta, de gândul tău. Nu te mai expune lucrurilor din afară, ci prezintă-te tot timpul înaintea lui Dumnezeu în rugăciuni sincere!

Veșnici ani alături de Hristos,
Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.