Și se pune o-ntrebare: Ce este viața? – Flavius Avramescu

Astăzi am provocat niște tineri să-mi dea răspunsul la întrebarea aceasta. Răspunsurile au fost multiple. Voi scrie aici câteva dintre ele:

1. Viața pentru mine este comparată cu un examen. Dacă reușești să îl iei primești cununa veșnică pentru care toți alergăm! – dar totuși…nu te poți mulțumi cu o notă de trecere, un 5 amărât…

2. Pregătire pentru Rai. – da, multe sunt încercările sau probele care trebuie trecute, probe în care a spus chiar Isus Hristos că nu ne va lăsa cu niciun chip.

3. Un dar de la Dumnezeu. – da, este un dar care l-am primit fără nicio plată, dar noi ce dăruim în schimb?!

4. Pentru mine viața este ca o sală de teatru. Cei din jurul tău sunt spectatorii, iar tu trebuie să joci un rol pentru ca fiecare să fie mulțumit. Pe scenă nu ești tu, ci în spatele cortinei se găsește persoana ta. Cum e în realitate o sală de teatru? În partea unde stau spectatorii este semiîntuneric, o lumină slabă care împiedică pe unul sau pe altul să cadă pe scări sau să se lovească. Pe scenă este plin de culori vii și jucăușe, iar în spatele cortinei este totul gri, mohorât și o atmosferă supraîncărcată cu energie căreia nu prea îi poți spune pozitivă. După ce reprezentarea s-a terminat, sala(spectatorii) pleacă, dispar…sala se va aerisi, cortina nu va fi deschisă și va lăsa aerul să intre și în culise. Asta înseamnă partea în care rămâi cu Domnul Isus și Îl lași de fiecare dată, după fiecare zi să facă curățenie. Ziua este o reprezentare a unei piese de teatru. Niciodată un actor nu o să explice unui spectator de ce în spatele cortinei e așa cum e… – da, este o reprezentare minunată.

5. În scurte cuvinte pot spune că viața este plăcerea de a-L cunoaște pe Dumnezeu. – da, nimic mai mult!

Personal, am spus că nu pot să dau o definiție vieții. Viața este tot ce este mai sus, dar parcă nu este pe deplin înțeleasă. Ce faci în viață? Ne-ngrijorăm de orice lucru…mai ales când în dreptul tău sau a unei persoane dragi se pune un diagnostic greu de pronunțat sau când ai faliment financiar sau atâtea și atâtea exemple…

Un sfat am, o îndrumare, o motivație: Căutați mai întâi Împărăția Cerului… și bucură-te pentru fiecare clipă care o ai aici pe pământ pentru că ea ascunde șansa apropierii de CER.

Alergăm și de multe ori ne-mpiedicăm, dar ne continuăm alergarea care parcă nu duce nicăieri. Această alergare ce înseamnă? Cred că trebuie să ne punem fiecare întrebarea: Ce este viața? sau Ce am făcut în viața mea până acum? Vom pune în balanță tot ce am făcut pentru Domnul și ce am făcut pentru cele trecătoare. Răspunsul ni-l vom da fiecare…

„Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.” (Filipeni 3:12)

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

1 Comment

  • Dacă îmi permiţi, aş dori să răspund şi eu la acestă întrebare.

    Pentru mine, viaţa este însumarea fiecărui moment de fericire, de nădejde, fiecare lacrimă strânsă în burduf, fiecare pas minuscul în apropiere de Domnul sau de îndepărtare de El. Este fiecare încercare şi bucurie pe care le primim din mâna Sa.

    Viaţa este ceva atât de pur şi simplu: clipa de acum, exact aşa cum este ea, pe care o preţium sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.