Vinerea morții | Sâmbăta deznădejii | Duminica speranței – Andrei Gălățanu

Vinerea morții
Când a luat Isus oţetul, a zis: „S-a isprăvit!”
Apoi și-a plecat capul și Și-a dat duhul.
Ioan 19:30

Pentru unii vinerea morții lui Isus este Vinerea Neagră. Pentru mine este Vinerea cea Mare, ziua în care istoria a stat pe loc.Când a rostit „S-a isprăvit”, Cristos Și-a încheiat misiunea. Dar tot atunci a început misiunea noastră. „S-a isprăvit” este finalul încercării omului de a regăsi chipul lui Dumnezeu în el. Isus este Cel care a refăcut puzzle-ul.

Pentru mine vinerea morții lui Isus este Vinerea Mare pentru că a existat o Duminică și mai mare. Ceea ce a părut înfrângere s-a transformat în cea mai mare victorie!

După Vineri urmează Duminică!
După Cruce urmează mormântul gol!
După bătălia pierdută urmează războiul câștigat!


Sâmbăta, ziua cea lungă

Sâmbătă a fost o zi lungă, în care ucenicii și-au pus întrebări, fără să aștepte neapărat un răspuns. Răspunsurile le aveau deja pentru că Învățătorul lor Le-a spus ce trebuia să se întâmple. Doar că nu le-au înțeles.Sâmbătă a fost o zi a așteptării, o zi a orizonturilor pierdute. Probabil că ucenicii ar fi vrut să activeze un plan B, doar că nu aveau unul. Corabia lor era în derivă totală.

Sâmbătă este ziua care ne aflăm și noi. Suntem în expectativă și așteptăm Învierea. Dar nu pe prima, ci pe-a doua. Suntem într-o sâmbătă neagră a omenirii, în care răului i se spune bine și binelui rău. Dar ce bine e să știm că Duminică vine! A venit acum două milenii și va veni și pentru noi. Haideți să profităm de Sâmbătă pentru a pregăti Duminica așa cum se cuvine!


„Nu trebuia să sufere Hristosul aceste lucruri și să intre în slava Sa?”
Luca 24:26

După vinerea morții și sâmbăta deznădejdii iată că a venit și duminica speranței.Cristos Se descoperă celor doi, care mergeau înspre Emaus, prin întrebări. Iar întrebarea de trecere a testului a fost aleasă din anii de ucenicie pe care ei i-au petrecut lângă Învățător.

Cei doi știau că Isus va muri și va învia, pentru că au auzit chiar de la El cele ce se vor întâmpla. Cu toate acestea n-au dat iama la mormântul Lui atunci când femeile au venit și le-au spus că Isus nu mai este acolo. Ba mai mult au început să se îndepărteze de Ierusalim.

De cele mai multe ori avem dovezile în fața ochilor, dar alegem să nu le băgăm în seamă. Suntem mai concentrați asupra propriilor concepții și s-ar putea să ratăm de fapt realitatea. Și realitatea se descoperă prin întrebări.

Cristos ne îndeamnă la întrebări pentru că toate răspunsurile sunt în El!
Iar Învierea Lui este realitatea noastră!

Hristos a înviat!
Andrei Valentin Gălățanu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.