Alegeri de fiecare clipă – Flavia Ungur

„Iată, îți pun azi înainte viața și binele, moartea și răulˮ.
Deuteronom 30:15


Nu putem trece cu vederea faptul că suntem nevoiți să facem alegeri la orice pas. Fiecare clipă ne aduce în cugetul nostru provocarea de a lua decizii, de a alege calea cea mai bună pentru situația în care ne regăsim.

Cum le identificăm? Ne întrebăm pe noi înșine: să mă pocăiesc acum sau să mai las timpul sa treacă? Să mă implic în lucrarea aceasta sau în cealaltă? Pentru problema aceasta am o alternativă? Să îmi caut un alt loc de muncă sau sa rămân la cel actual? Am nevoie cu adevărat de acest produs din magazin sau nu? Astfel, realizăm că nu e cale să dăm înapoi din fața alegerii, plecând de la decizii importante care țin de veșnicia sufletului nostru, până la cele mai mărunte.

Chiar dacă nu realizăm pe moment care sunt consecințele pe termen lung ale deciziilor pe care le luăm zilnic, putem distinge în Cuvântul lui Dumnezeu doar două direcții posibile. Viața veșnică sau moartea veșnică. Pentru că Dumnezeu este drept, dar în același timp El este și dragoste, ne lasă larg deschis câmpul alegerilor. Noi însă cunoaștem tot din Cuvânt care este voia lui Dumnezeu cu privire la alegerile noastre – El dorește să alegem viața și raiul sfânt, dorește să-L punem pe El pe primul loc în fața oricărei situații, să-I spunem cu ceea ce ne confruntăm și să așteptăm călăuzirea Lui perfectă pentru viitorul nostru.

Înainte de a pune în aplicare dorințele inimii tale, înțelept ar fi să-ți pui o simplă întrebare : Alegerile mele mă îndreaptă înspre viață sau spre moarte? Astfel, nu mai sta să pui în balanță, ci astăzi, alege viața! Alege-L pe Domnul și nu vei regreta niciodată!

Flavia-Adelina Ungur

 

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.