îl vrem pe Baraba

Și noi am strigat „îl vrem pe Baraba!” – Flavius Avramescu

„Au strigat numai atunci cu toții. Unde este Baraba acum? De ce să fiu eu vinovat pentru alegerea altora? Nu mă supun majorității de atunci și refuz să mă asemeni cu alegătorul lui Baraba. Nu am votat cu el și nici nu voi vota vreodată, m-ai înțeles?” – cam acesta ar fi răspunsul multora din acest secol atunci când se ridică problema votului pentru Baraba.

Votul pro Baraba nu este doar un vot pur și simplu. Votul pentru Baraba reprezintă refuzul dat lui Isus. Când votez pentru Baraba, mă poziționez contra lui Dumnezeu. Când spun că sunt de partea lui Baraba, nu mai pot fi numit și de partea Domnului Isus Hristos.

Chiar dacă nu am fost cu mulțimea de atunci, suntem prin mulțimea de astăzi. Mulțimea nu L-a dat la moarte pe Hristos și doar atât, ci s-au lepădat de El. „Ce să facem cu Acest Isus?” au întrebat atunci. Și nu au primit răspunsul pe loc. Mântuitorul a tăcut și a acceptat sentința.

Și dacă vorbim despre răspunsul primit de la întrebarea „Ce să facem cu Isus?” acesta se întoarce cu efect de bumerang, însă ne arată nu ceea ce putem să facem noi cu Isus, ci ceea ce poate să facă El cu noi.

Sunt momente în care îl alegem pe Baraba și implicit, Îl dăm la o parte pe Isus. Prin activitățile pe care le facem, dând la o parte părtășia cu El. Prin cuvintele nefolositoare pe care le spunem, uitând cuvintele de încurajare și binecuvântare. Desigur, exemplele pot continua…

Întrebarea pe care ți-o pun este: „Dacă până acum împins de circumstanțe, relații sau alte lucruri ai ales pe Baraba, nu vrei de acum să Îl alegi pe Hristos?” sau în altă ordine de idei: „Cunoscând faptul că Isus vrea să facă lucruri mari pentru tine și prin tine, de ce îți dedici tot mai mult timpul și crezul în favoarea lui Baraba?”

Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.