Atelierul inimii – Daria Miron

” Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.”
Matei 5:8


          Cea mai mare bătălie care s-a dat și care încă continuă este bătălia pentru inimă. Inima e esențială, deoarece ea este centrul poveștii tale. Inima poate fi întreagă sau împărțită, veselă sau tristă, înțeleaptă sau rebelă, nevinovată, zdrobită, rea și necredincioasă, mândră, fricoasă, împietrită sau hoinară. Fiecare dintre noi știm foarte bine că o inimă poate să fie în multe feluri. Totuși, cu toate că ea „e nespus de înșelătoare”, Dumnezeu o dorește cu pasiune, nu împărțită, ci întreagă.
Inima e locul înfrângerilor și al victoriilor. E locul în care povestea vieții se zămislește și unde ia șfârșit. E izvorul din care vorbele încep să curgă, e locul în care se făuresc atitudinile.
Pentru a dărui cuiva ceva este nevoie să mergi la acea persoană și să-i oferi ceea ce vrei să-i dăruiești. Și unde să mergi cu inima ta, decât la Cel care a inventat-o și o cunoaște atât de bine?! Singurul loc unde inima poate fi prelucrată este în atelierul lui Isus, după standardele și după cerințele Lui. „Fiule, dă-mi inima ta…” ( Proverbe 23:26)
Într-adevăr, acest proces nu este deloc ușor, deoarece zdrobirea, șlefuirea, renunțarea și așteptarea sunt grele, însă tot ceea ce face Dumnezeu este bun și durabil.
Pentru a fi o capodoperă, trebuie să ai încredere în Creator. Trebuie să te lași prelucrat, să te lepezi de ambițiile care te rănesc atât pe tine cât și pe ceilalți, de poveri și de mândrie. Nu ai obosit să te tot împarți? Nu ai obosit să tot zidești, dar fără să ai o temelie în Hristos și să tot cauți ce ai pierdut din tine sau ce ai lăsat la alții? Iubim, dar de multe ori iubim ce nu trebuie.
Dumnezeu nu pune petice vieții tale, El o face nouă! Trebuie doar să vii și să-I oferi toată inima. Isus a plătit scump pentru tine, iar pentru tine rămâne o singură întrebare: Vrei să-L iubești cu toată inima?
          „Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu”. La capătul drumului, ceea ce va face diferența, va fi inima. O inimă curată sau o inimă murdărită de păcate. Iar pentru a avea o inimă curată trebuie mai întâi să intri în locul unde Dumnezeu face minunea restaurării vieții tale.
Pentru cât timp? Pentru toată viața. E un proces început aici, cu finalizare acolo sus, moment în care vom fi ca El.

Spre Cer, cu Hristos de mână și cu inima curată- asta vă doresc!

Daria Miron

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.