Atent la calitatea vieții – Miriam Guia

,,Fiți și voi sfinți în tot comportamentul vostru, conform modelului de sfințenie oferit de Cel ce v-a chematˮ
1 Petru 1:15 BVA


Când ești concentrat asupra calității unui lucru toată atenția îți este îndreptată într-acolo; nu mai te lași atras de lucrurile mărunte, ci întotdeauna cauți desăvârșitul. Tot așa preocuparea fiecăruia ar trebui să fie trăirea unei vieți desăvârșite, a unei vieți sfinte. O viață trăită în silă, după standardele decăzute ale societății este asemenea unei batjocure adusă Celui care te-a creat.

Gândește-te câtă dragoste a avut El atunci când ți-a dăruit viața, iar tu, acum te chinui de la o zi la alta, neștiind că prin această atitudine nu cauți calitatea vieții, ci mai degrabă ,,desfaci firele țesăturii vieții taleˮ. Calitatea vieții nu o poți găsi în rutină, în grabă, în lucrurile mărunte trecute cu vederea sau în lipsa de interes. Ci calitatea o poți găsi într-o privire caldă, într-un surâs plăpând sau într-o încurajare sinceră – de fapt în simplele lucruri, dar în care se poate găsi o doză de iubire divină.

Nu va exista calitate în viața ta dacă ai permis ,,ruginii lumiiˮ să deterioreze frumosul din tine, să strice ceea ce Dumnezeu a investit în ființa ta. Poate ai fost ademenit de falsa luptă pentru obținerea calității – de lupta agonisirii pentru lumea aceasta. Însă aceste valori nu sunt valorile reale. Valorile reale și eterne nu se găsesc la ,,suprafațăˮ, în căutarea lor trebuie să-ți însușești munca unui ,,arheologˮ.

Astfel, pentru a avea o viață de calitate nu te poți mulțumi cu fast-foodul lumii, nu te poți mulțumi cu o lâncezeală spirituală, cu o trăire pe principiul: ,,las’ că merge și așa!ˮ. Calitatea o poți găsi în principiile biblice, într-o permanentă căutare a voii divine, într-o trăire la nivelul maturității oferit de Hristos. Dacă dorești să ai o viață frumoasă, un destin fericit, cu o veșnicie alături de Tatăl tău, atunci nu îți poți permite o viață de calitare redusă.

Noul an îți stă așternut înainte. Ai încă o șansă de ați preda viața în mâna Olarului, care te poate modela și te poate face de ,,calitateˮ. E adevărat că nu știi în câte zile vei păși, câte amurguri vei privi sau de câte dimineți te vei bucura. Însă aș dori ca privirea ta să ,,cuprindăˮ fiecare clipă, să înveți să trăiești momentele pregătite de Dumnezeu pentru tine, în așa fel încât să nu pierzi nicio binecuvântare.

Să respiri în profunzime ,,aerulˮ bunătății Sale, să faci popasuri și să recunoști prezența Lui în fiecare clipă! Să te străduiești să rămâi atent la calitatea vieții, să eviți orice ți s-ar părea că-ți poate murdări haina curată a sufletului! Să ai inima îndreptată înspre cer; ochii deschiși pentru cei din jur – o viața trează! … și să te învelești în ,,mantaua sfințenieiˮ pentru a te proteja de ,,frigul de afarăˮ!

Miriam Guia

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.