Având o inimă dedicată… – Jonathan Șăulean

Când mă gândesc la trecut îmi pare rău că nu L-am căutat pe Dumnezeu cu toată inima. Cu toate că am crescut în familie de credincioși, în adunare (cu școala duminicală, repetiții, tineret, slujirea fraților din Biserică prin cântare și îndemnuri) inima mea era departe de Adevar. Trist este că de cele mai multe ori istoria, fie a mea sau a altui tânăr din familie de credincioși, se cam repetă.

Acum însă în inima mea, mă gândesc doar la două cuvinte: inimă dedicată. Isus spunea în felul următor: Poporul acesta se apropie de Mine cu gura și mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Vocea inimii mele strigă pentru că îmi doresc să văd o generație care se va ridica și Îl va căuta pe Domnul din toată inima. Nu ai cum să nu-L găsești când Îl cauți cu adevărat: Mă veți căuta si mă veți găsi, dacă mă veți căuta cu toată inima.

Am fost impactat de cuvintele pe care Domnul mi le spusese: Cunoaște-mă cu mintea, voința, cu inima, cu sufletul și cu tot ce ai! Dacă voința și mintea o pun în slujba Lui, dar nu o fac din inimă, sunt ca poporul Israel în pustiu cărora le vorbea Domnul să își taie inima împrejur – asta ce înseamnă? Adică să aibă o inimă dedicată. Uite un exemplu perfect. Fă diferența dintre un sclav și un fiu. Sclavul face lucrurile de frică să nu fie pedepsit de stăpânul său. În schimb, fiul are tată, nu un stăpân și face lucrurile din dragoste și teamă pentru a nu-și întrista tatăl.

De fapt, aceasta înseamnă să ai o inimă dedicată – să faci totul din dragoste, dar în același timp și cu teamă. Pare paradoxală frica în dragoste, pentru că în dragoste nu este frică. Însă frica de Domnul este un instrument pentru noi care ne ține aproape de El. Inima de piatră, El o va transforma în inimă de carne cu o condiție: dacă renunți la încăpățânare. Adu-ți aminte ce zicea Isus: Rămâneți în dragostea Mea – cum să fac asta? Și vine răspunsul imediat – dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea.

În dragostea Lui, în Hristos poți totul. Ai o nouă identitate prin credință în Hristos. Probabil ești un simplu tânăr din familie de credincioși care a intrat în rutina de zi cu zi, din duminică în duminică, aceleași lucruri făcute din obișnuință. Însă trebuie să știi că Domnul nu se uită la cât de activ ești în biserică, ci El se uită dacă faci totul din dragoste – din inimă, ca pentru El. Așadar, fii unul dintre închinătorii Lui, care are o inimă dedicată!

Jonathan Șăulean

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.