despre dezastru

CÂND VEZI DEZASTRUL – Flavius Avramescu

Viața noastră este plină de momente plăcute sau mai puțin plăcute. Uneori câștigăm, iar alteori învățăm. Lecțiile vieții s-au învățat cel mai bine atunci când noi am fost în momentele mai grele…

Nu-i așa că se prea întâmplă să mergem în direcția în care dezastrul parcă ne atrage ca un magnet? Dintr-o dată ne găsim în mijlocul lui și când privim în jur nu vedem urmă de scăpare. Se întâmplă ca atunci când parcă ne-am dori să strigăm după ajutor, să primim din start răspunsuri dezamăgitoare, amânare, minciuni sau dispreț.

Dacă privești retrospectiv, parcă ai câteva astfel de etape ale vieții. Vezi atunci aceste momente și îți spui: „A fost un dezastru…”. Știi care este problema noastră? Privim prea mult la dezastrele deja trecute și uităm procesul pregătirii pentru luptele ce vor urma. Plângem continuu trecutul și uităm să trăim prezentul cu speranța binecuvântată a viitorului…

Când ai fost în acel dezastru, prima dată (de cele mai multe ori, probabil) ai apelat la oameni. Nu te judec pentru că așa suntem noi, oamenii. Vrem să avem ceva în mână pentru că ni se spune deseori că proverbul ce-i în mână nu-i minciună este mai actual decât orice altceva. Vrem ceva vizibil, palpabil.

Și atunci, în momentele grele, da, am apelat la oameni. Ai apelat la om prima dată. Nu e de mirare că ai primit răspunsurile scrise mai sus. Dar acum?! Acum când privești spre acel moment, nu-i așa că imediat poți să găsești timpul de lucru al lui Dumnezeu și minunata Sa intervenție? 

Nu te uita înapoi! Nu te uita la valea din care ai venit!”, ne spunea Richard Wurmbrand. Totuși, ți-aș sugera să mai privești înspre trecutul tău, însă să nu ți-l aduci ca o acuză, ci ca o bucurie pentru ceea ce va fi mâine.

Dumnezeu să te binecuvânteze cu mult curaj pentru a înfrunta și următoarele etape care-ți stau înainte! Vor mai veni și alte momente dificile. Important este să ne ațintim cu toții privirile spre Dumnezeu. El să fie prioritate în cerințele noastre și nu doar o alternativă!

FLAVIUS AVRAMESCU

Citește și alte devoționale scrise pe pagina Părtaș cu Hristos, accesând rubrica DEVOȚIONALE, sau intră pe aceasta cu un singur click aici.
Dacă vrei să primești recomandări de cărți, poți să citești câteva recenzii scrise pe blog sau le poți accesa doar dând un click aici.

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.