Căutând detalii… – Flavius Avramescu

Căutăm pe Dumnezeu sau căutăm doar detalii?

Având o discuție cu cineva, mi-am dat seama că mulți încearcă să-L descoase pe Dumnezeu, să-L pună în diverse tipare, ba chiar să-I pună bariere. Mulți spun: „Doamne, Doamne”, dar numai până la o limită; când se ajunge aproape de un rezultat dorit totul se schimbă și se ajunge la atitudinea: „Până aici, de aici eu fac…pot chiar și fără Tine!”. Nu, noi nu facem parte din categoria aceasta, doar alții, așa e?

Mulți încearcă să ajungă la Dumnezeu prin propriile forțe. Mulți uită, ba chiar spun ca cei de pe Titanic:„Nici Dumnezeu nu poate a-l scufunda!”, necunoscându-I puterea Celui care a-ntocmit și marea și ghețarul și vântul și raza soarelui. El e Dumnezeu! Nimic mai mult! A fost, este și va fi!

Pentru a-și întări identitatea, chiar Isus Hristos a răspuns că El este Cel ce este. Pentru El chiar și intervalul de plus infinit și minus infinit este prea mic!

Unii Îi meșteresc un chip bărbos, sever, bătrân sau un prunc cu chipul blând. Fără nicio sfială, mulți au și un cod de a vorbi cu Dumnezeu, o rugăciune memorată, tradiție, ritual. Nu știu cum arată…nimeni nu L-a văzut vreodată, dar slava I S-a văzut de multe ori.

Într-o zi Îl vom vedea coborând pe norii cerului într-o slavă pe care teologii o numesc Shekinah. Atunci vom fi cu El. Nu vor mai fi nici lacrimi, nici boală, nici suspin, ci doar eterne bucurii! Până atunci, rămânem în așteptare și veghere ca în acea zi măreață să zicem: „Iată-L că vine! Maranata!”

„Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui”. (Filipeni 3:10)

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.