Foto: Roxana Zerni
Foto: Roxana Zerni

Chemat la o trăire autentică – Cosmin Rîșcanu

La început, Dumnezeu a creat omul într-o puritate absolută, l-a creat autentic. Dar de-a lungul pribegiei omului, starea lui pură a intrat în contact cu diferiți factori externi, cu diferite păcate. Gravitatea păcatelor au „furat” splendoarea candorii de la început și astfel, Dumnezeu a pus un zid de despărțire între El și om.

Când starea autentică a omului a început să fie afectată, omul nu a mai putut trăi în prezența lui Dumnezeu și a început ușor, ușor să se degradeze. Starea lui de puritate a fost atât de infectată, încât el a început să se ascundă de Dumnezeu. De fapt, prin intermediul păcatelor care au degradat caracterul omului, diavolul încerca să-i distragă atenția în fiecare zi de la Calea adevarată, de la ISUS.

Probabil te afli și tu într-o situație asemănătoare în care încerci să fugi de Dumnezeu, să te ascunzi datorită stării plină de impuritățile care au apărut în viața ta și ți-au mânjit inima. S-ar putea să te confrunți cu: pofta, cu lăcomia, cu bârfa, cu vinovăția, cu judecata, cu minciuna, cu invida, cu mândria sau cu egoismul… S-ar putea să spui în sinea ta că pentru tine nu mai este nicio șansă de reabilitare, nicio șansă de schimbare.

Cu toate acestea, vestea bună pe care vreau să o știi este că Dumnezeu vrea ca tu să pui înaintea Lui orice aspect care nu este conform caracterului Său, tot ceea ce te-a îndepărtat de frumusețea inițială. Apoi, după ce toată inima ta murdară a fost pusă în mâinile Sale, starea ta decăzută se va transforma într-o nouă stare – tot ceea ce altădată era „infectat de microbii păcatului”, acum este vindecat prin puterea sângelui Său. El te-a iubit prea mult ca să te lase să trăiești departe de prezența Sa, în mizeria păcatului, în nimicurile acestei lumi.

El S-a lăsat pe Sine ca jertftă de răscumpărare pentru tine, însă tu nu uita că din neglijență, noua ta identitate poate fi din nou contaminată cu păcat. Îți poți păstra autenticitatea atâta timp cât trăiești în prezența lui Dumnezeu. Așadar, a trăi în autenticitate înseamnă a fi ceea ce Dumnezeu vrea să fii, a trăi conform dorinței Lui cu privire la viața ta, a demonstra zilnic, indiferent de circumstanțe, noua ta identitate în Hristos.

Atunci când vei descoperi mai mult pe Cel ce este Autentic, vei umbla în autenticitate. Cu cât Îl cunoști mai mult pe Isus, cu atât mai mult vei știi să calci pe urmele Lui!

Cosmin Rîșcanu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.