Credința – pasul spre nevăzut – Beniamin Rusu

„Căci El zice și se face; poruncește , și ce poruncește ia ființa.”
Psalmii 33:9


Pe parcursul unui timp devoțional, în care meditam la problemele mele și la cele cu care se confruntă Biserica lui Dumnezeu, am ajuns la o concluzie: că noi ne numim credincioși, dar de multe ori nu înțelegem implicațiile acestui nume.

Poate ți s-a întâmplat și ție acelasi lucru, să trăiesti într-un mod superficial pentru statutul unui creștin; în anumite circumstanțe, să te gândesti că poți face totul prin puterea și prin înțelepciunea ta, uitând un singur lucru: credința. Acum, vreau să-ți atrag atenția tocmai asupra acestui aspect. În Cuvântul lui Dumnezeu în Evrei 11:6b scrie astfel: Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că-i răsplătește pe cei ce-L caută.

Te-ai gândit vreodată la acest adevăr? Poate fugitiv, însă vreau să te determin să intri în profunzimea acestui pasaj. Gândește-te puțin! El te răsplătește, deoarece Îl cauți. Este extraordinar! Poate ai să-ți spui: ok, dar cum mă răsplătește? În primul rând, știm că cei care cred în El sunt salvați. Prin credința în El suntem iertați de orice greșeală, indiferent de ce ai făcut. El te iartă, iar ca să înțelegi bunătatea Lui, a pregătit un loc pentru tine alături de El în slavă.Poți vedea aceste lucruri? -mă refer pe plan spiritual, prin „ochii inimii”-.

Am să-ți aduc un argument biblic pentru această afirmatie. Evrei 11:1 spune: Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădajduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd. Pe acest concept vreau să pui accentul în viața ta, pe credință.
Știu că trăim într-o societate care afirmă cu tărie: „ce-i în mână nu-i minciună” și totul trebuie demonstrat rational, iar dacă nu se poate, nu este relevant. Dar pentru tine, nu trebuie să fie așa dragul meu cititor, deoarece noi, tu și cu mine, avem ceva mai puternic: avem credința, iar aceasta depăsește cu totul raționamentul omului.

Erau odată doi oameni înaintați în vârstă, Avram si Sara, care nu puteau să aibă copii. Dar Dumnezeu care este viu și care poate face mai mult decât am putea crede noi, le-a făcut o promisiune, anunțându-i că vor avea un copil. Și nu doar atât, lui Avram i-a promis că va fi tatăl unei semintii foarte mari. Dacă aveau să se uite la cele anunțate, logic nu aveau cum să se întâmple, dar Avram a ales să meargă la un nou nivel; a ales să-L creadă pe Dumnezeu și să vadă lucrurile care nu sunt ca și cum ar fi. Cred că aceasta este și chemarea noastră în calitate de credincioși: să vedem lucrurile care nu sunt ca și cum ar fi.

Aceasta înseamnă credință: ,,să vezi dincolo de naturalˮ, crezând în ceea ce are Dumnezeu pregătit pentru tine. Poate ai să spui: „lor le-a promis Dumnezeu, dar mie nu mi-a făcut nicio promisiune”. Vreau să-ți spun că te înșeli din acest punct de vedere. El ne-a dat promisiunile Sale în Cuvântul Său. Nu știu care este problema ta, nu știu cu ce te confrunți, dar vreau să stârnesc în tine o dorință de-a lua aceste promisiuni pentru viața ta,de a trăi cu un sentiment de împlinire anticipată, crezând pe deplin că tot ce a promis Dumnezeu se va împlini.

Beniamin Rusu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.