Dacă am ști ce înseamnă viața – Daria Miron

Vegheați, fiți tari în credință, fiți oameni, întăriți-vă!
Tot ce faceți, să fie făcut cu dragoste!
1 Corinteni 16 :13-14

Dacă am ști ce înseamnă viața, poate totuși ne-am pregăti pentru veșnicie. Poate nu ne-am mai permite să pierdem timpul. „Timpul înseamnă bani.” -spun unii, dar mi se pare ceva lipsit de inteligență să te folosești de timp doar pentru aici. Felul cum ți-ai petrecut timpul și cum l-ai investit va conta Acolo, nicidecum aici.

Dacă am ști ce înseamnă viată, poate L-am arăta pe Hristos mai mult, ne-ar durea că oamenii mor singuri și triști, fără Hristos. Poate am fi mai atenți la purtarea noastră. Poate n-am mai regreta trecerea timpului și dorințele neîmplinite și-am începe să trăim cu dorul după veșnicie, cu gândul că suntem tot mai aproape de cer cu fiecare zi ce trece.

Dacă am ști ce înseamnă viața, poate am renunța la noi și la visele noastre care uneori sunt atât de absurde și nefolositoare, și-am trăi și pentru alții. Am fi o mână pentru cel căzut, un picior pentru cel obosit, un ochi pentru cel orb, un mijlocitor pentru cel căruia credința i-a slăbit. N-am mai investi în nisipul mișcător al lumii, ci în modelarea caracterului nostru, în viața de rugăciune și într-o inimă de om.

Dacă am ști ce înseamnă viața, poate am zâmbi mai mult, poate am râde, poate am mai și plânge alături de cei ce plâng, am învăța să spunem un „Mulțumesc”, un „Te iubesc”, un „Iartă-mă”…

Dacă am ști ce înseamnă viața, poate am trăi mai simplu și mai frumos. Am admira și-am privi oamenii în profunzimea lor și nu i-am mai încadra în „frumoși” și „urâți” – i-am iubi. Poate n-am mai arunca cuvinte cu mai multe înțelesuri, poate n-am mai răni și poate nu ne-am mai permite un adevar spus pe jumătate. Am înțelege că buzele noastre dezlipesc cuvintele din noi, cuvinte care curăță, repară și construiesc, sau murdăresc și rănesc.Nu am mai judeca pe alții, ci ne-am cerceta puternic pe noi înșine, ne-am examina mereu și mereu după Scriptură.

Dacă am ști ce înseamnă viața, poate am înțelege că suntem aici pentru a pansa răni, a mângâia inimi, a ierta, a iubi și a binecuvânta. Am ști că cel mai important lucru este să fii cunoscut de singurul Dumnezeu Adevărat, nu de o mulțimede oameni. Ei uită, se schimbă – dar Dumnezeu, niciodată!

Dacă am ști ce înseamnă viața, ne-am ruga mai mult, iar viața noastră ar fi o închinare continuă. Toate lucrurile le-am face ca pentru Domnul. De câte ori suntem superficiali și grăbiți!? De câte ori acțiunile noastre sunt pentru ochii celor din jurul nostru!?

Dacă încă nu știm ce înseamnă cu adevărat viața, astăzi încă e timp să învățăm de la El.

Daria Miron

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

1 Comment

  • Ai dreptate. Imi place ce scrii. Stiu, si eu am ranit candva, cumva, si-mi pare rau, dar nu a fost cu intentie. M-a luat un pic valul si am lovit in stanga si in dreapta, din dorinta de a provoca o trezire spirituala. Din pacate a iesit altceva. Imi pare rau. Nu am facut-o pentru aprecierile celor din jur, nu, nu umblam dupa aprecieri. A fost doar un exces de zel, o copilarie. Chiar credeam ca voi declansa o trezire spirituala care se va lasa cu roade deosebite. Asa credeam eu atunci. Eram foarte optimist in privinta asta si consideram ca chiar daca ne mai si raneam reciproc un pic, se merita un mic sacrificiu acolo pentru a obtine roadele mult dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.