Decupaje… – Miriam Guia

 

‘‘Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde.’’
Isaia 43:2


Cât de surprinzătoare poate fi o zi…trăirea fiecărei clipe este atât de diferită încât tinzi să crezi că fiecare moment reprezintă un univers propriu. În zbuciumul zilei poți fi zgâriat de ghearele suferinței sau te poți găsi pe cel mai înalt munte al bucuriei. E nevoie de o singură veste care să îți distrugă universul bucuriei tale…măcar că nici nu te gândeai că vei experimenta acea stare în ziua respectivă. Oare trebuie să așteptăm ca viața să ne aducă vreun eveniment deosebit ca să putem aprecia frumusețea clipelor? Pierderea persoanelor dragi sau diferitele accidente din viața noastră ne fac să privim cu tristețe înspre clipele în care puteam să profităm mai mult și nu am făcut-o.

Viața este asemenea unei combinații de culori vii și întunecate, o alternare între văi ale umbrei morții și locuri scăldate de lumină. Viața ne poate surprinde de multe ori, însă nu trebuie să uităm că în orice stare ne-am găsi, noi suntem ascunși în Hristos. Viața nu ne cere părerea când ne pune față în față cu anumite provocări. Pur și simplu ni se pun înainte situații, iar noi trebuie să învățăm să le depășim. Puterea de a rezista oricărei provocări nu o dobândim prin forțele proprii, ci este o valoare primită din mâna Lui. Cu existența fiecărei probleme, Dumnezeu prelucrează caracterul nostru și vrea sa îi dea strălucirea unui mărgăritar. Situații limită precum: pierderea tuturor bunurilor materiale, un accident rutier, primirea unui apel de la soțul care și-a pierdul locul de muncă, vestea că mama a fost diagnosticată cu cancer sau faptul că nu îți poti plăti facturile reprezintă de fapt testele lui Dumnezeu prin care dorește să Își descopere grija de Tată.

Privind înspre viața ta, înspre problema care s-a ridicat înaintea ta, poate te întrebi „unde este Dumnezeu?” sau “unde sunt răspunsurile Lui la rugăciunile tale?”. Chiar dacă ți se pare că situația este prea greu de suportat, totuși vreau să-ți reamintesc că și cele mai mici detalii ale vieții tale sunt cunoscute de Creatorul tău. Valoare ta este incomensurabilă și chiar El ți-a promis că nu te va lăsa singur în mijlocul furtunilor. Indiferent dacă este vorba de cancer sau alte boli, pentru Dumnezeul nostru nu este nimic mai mare sau mai puternic.

Dacă te-ai hotărât să lași în mâinile Lui toate frământările tale atunci, El-Dumnezeul gloriei, va schimba dezastrul pe care îl vezi acum într-o minunată zi de sărbătoare. Așadar, onorează-L pe Dumnezeu cu încrederea ta.

Miriam Guia

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.