DEVOȚIONAL: Ce ascunde inima ta? – Flavius Borzan

„O inimă veselă înseninează fața,
dar când inima este tristă, duhul este mâhnit”
Proverbe 15:13


Mulți oameni au vorba aceasta: este greu să citești ce e în inima omului… Sunt anumite stări de apăsare ce pot veni peste noi, stări pe care nu am vrea să le vadă și să le cunoască nimeni. Și cred că știi la ce mă refer. Te-ai aflat și tu în situația mea! Ai vrea să fii tu singur într-un colț al camerei și să nu te știe nimeni.

Nouă, ca și copii al lui Dumnezeu nu ni se cade să trăim într-o astfel de stare. Astăzi e o întristare a inimii, mâine e o depresie. Vreau să te încurajez, spunându-ți că orice probleme ai avea, la care nu le mai vezi capătul, probleme care ți-au întristat inima în fiecare zi, îți pot fi rezolvate de către El – să știi că Domnul e de partea ta.

Duhul mâhnit poate fi ridicat doar cu o vorbă bună. O inimă tristă va fi înveselită de un zâmbet cald. Totuși, o față veselă poate ascunde un duh mâhnit.

Pe vremuri, un împărat îl întreba pe Neemia despre  fața lui tristă. Poate ca și Neemia altădată ai vrea să se rezolve problema ta. Încredințarea pe care ți-o las e că noi astăzi avem acces la Dumnezeul Suveran care poate ridica orice inimă tristă, orice duh zdrobit, poate întări oasele tale și genunchii tăi slăbănogiți. Apelează doar la Dumnezeu! Alege să nu mai trăiești în tristețe! Alege Bucuria!

Ce te costă să arăți bucuria prin privirea ta? Știai că poți ridica o inimă apăsată? Știi că zâmbetul tău poate ridica o inimă tristă? (v. 30). Poți fii prin ceea ce alegi să fii un balsam vindecător.

Alege să fii un balsam vindecător. Alege să pui miresme pe o inimă rănită! Într-o zi toate își vor primi răsplata…chiar și acel zâmbet.

Fii o binecuvântare!
Flavius Borzan

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.