DEVOȚIONAL: „Ce faci cu ceea ce ai primit?”

Dumnezeu investește în noi încă dinainte să ne fi născut. El a pus ceva special în fiecare, ne-a înzestrat cu anumite abilități, daruri, care mai târziu dau contur chemării noastre. El nu a creat niciodată oameni incompetenți, El a creat doar oameni speciali cu diferite scopuri sau meniri.

Chemarea fiecăruia este de a sluji lui Dumnezeu, însă chemarea specială, individuală este în funcție de darul cu care ai fost înzestrat. Poate părinții tăi te-au constrâns să mergi pe o anumită direcție în viață sau poate propriile tale interese te-au îndreptat spre altceva și trecând anii, vezi că nu te regăsești în ceea ce faci, toate ducând la un eșec, la gândul de nereușită.

Dumnezeu pune în noi ceva special încă din momentul procreării noastre, ceva care ne definește, dându-ne o unicitate. Nu privi la neputințele tale, nici la cel/cea de lângă tine, dorind să fii ca el/ea. Tu ești unic/ă! Fii tu, deoarece ești cea mai bună variantă a ta, doar trebuie să descoperi darul care este în tine.

Frica și neîncrederea sunt două dintre cele mai mari bariere care ne împiedică să vedem darurile cu care am fost binecuvântați, dar atunci când realizăm adevărata noastră valoare în ochii lui Dumnezeu nu vom mai spune: nu pot, ci vom spune: prin El pot totul! Nu privi la tine, ci uită-te la El și vei reuși!

Samson a fost binecuvântat cu o putere supranaturală, însă nevegherea și neascultarea lui l-a depărtat pe Dumnezeu, pierzând darul cu care a fost înzestrat. Investește în darul care ți-a fost încredințat! Pune talantul tău în slujba Domnului și așteaptă-te la lucruri mari!

Fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit
1 Petru 4:10

NAOMI CĂRĂBAȘ

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.