DEVOȚIONAL: Cum știu dacă este bine ce fac?

Am să evidențiez două tipuri de convingeri care pot sta la baza deciziilor noastre de zi cu zi. Fiecare din ele având avantaje și dezavantaje, însă una din ele fiind evident superioară celeilalte. Am să te provoc să-ți dai seama care este aceasta.

Numim convingere circumstanțială acea convingere care este influențată de circumstanța în care te afli. Iar convingerea fundamentată este acea convingere care are un standard după care te ghidezi.

Prima dintre ele poate fi „benefică”, însă adevarul este că de cele mai multe ori te duce într-o zonă de confuzie. Nu contează că pe moment reușești să „câștigi” ceva în urma unei circumstanțe care ți-a fost ,,favorabilă”, dacă pe termen lung ea nu-ți ajută.

Să luăm un exemplu practic, cum ar fi examenul de la facultate în care poți copia. Dacă convingerea ta este circumstanțială, cauți folosul de moment și copiezi… însă pe termen lung nu-ți faci decât rău. De ce? Îți formezi deprinderi nesănătoase, să furi, iar dacă faci asta la nivel mic, o vei face și la nivel mare. În cazul de față nu doar pe profesor îl furi, ci mai ales pe tine. Da, pe moment ai să iei examenul, însă privește impactul pe durata întregii vieți, nu doar de moment.

Exemplele pot continua, însă vreau să privim și la cealaltă variantă și sa facem o comparație logică între ele. În cazul în care ai convingeri fundamentate avantajele sunt de nedescris.

În primul rând atunci când trebuie să iei o decizie, nu te raportezi la circumstanță, ci la convingeri. Dacă circumstanțele contravin acestora, îți va fi foarte ușor să iei decizia. Uneori se poate ca anumite circumstanțe să pară că sunt în defavoarea ta atunci când acționezi conform convingerilor sănătoase, dar în realitate, ele lucrează doar în favoarea ta, atât pe moment, cât și pe termen lung.

Niciodată să nu te lași înșelat de rezultatul imediat, uitată-te la lucruri din perspectiva eternă. De ce majoritatea oamenilor se îngrijorează cu privire la deciziile lor? Lipsa convingerilor sănătoase, decid în funcție de circumstanțe.

Cartea aceasta a Legii să nu să se depărteze de gura ta! Meditează asupra ei zi şi noapte, veghind, astfel încât să poţi împlini tot ceea ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi oriunde vei merge şi vei prospera!
Iosua 1:8

Fundamentează-ți convingerile pe Biblie și astfel vei prospera!
Beniamin RUSU

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.