DEVOȚIONAL: Dumnezeu știe, El poate! – Deborah Yemi-Oladayo

Este uimitor cum Dumnezeu poate schimba orice circumstanţă într-o clipire din ochi, totul mişcându-se conform voii Sale suverane. Dumnezeu ştie ce să facă şi când să facă următoarea mişcare. El schimbă orice perioadă, lumea întreagă se află în palmele Sale. Dumnezeu ştie cum să influenţeze anumite situaţii şi şie cum să aranjeze evenimentele, toate spre binele tău.

Povestea Esterei, a lui Mardoheu şi a evreilor este una care ne provoacă şi care ne încurajează, este o poveste care Îl laudă pe Dumnezeu. Are o ordine cronologică care ne arată cum Dumnezeu aranjează situaţiile spre gloria şi slava Lui.

Uneori, poate te întrebi de ce anumite lucruri nu se întâmplă aşa cum voiai tu sau de ce nu se mişcă nimic atunci când vrei tu. Poate şi Mardoheu se întreba la fel ca tine. A refuzat să se închine înaintea lui Haman, care voia să şteargă evreii de pe faţa pământului. Haman a înaintat cu planurile de distrugere a evreilor, ba chiar a făcut şi spânzurători. Prin toate acestea, Dumnezeu părea tăcut, privind cum Haman aproape câştiga lupta.

Te întrebi de ce Dumnezeu pare tăcut atunci când tu treci prin încercări şi provocări? Te întrebi de ce inamicul sufletului tău pare că stă deasupra ta dacă tu ştii că ai un Dumnezeu care este în cer şi este de partea ta? Vezi tu, înainte să apară acea problemă prin care treci acum, Dumnezeu deja aranjase toate lucrurile, inclusiv scăparea ta. În cazul evreilor, Dumnezeu S-a folosit de împărăteasa Vashti, aceasta refuzând să se înfăţişeze înaintea lui Haman. Prin acest fapt, Estera devine regină, aflându-se la timpul potrivit într-un loc potrivit.

Cât de uimitor este Tatăl nostru! Acelaşi Dumnezeu care a purtat de grijă în trecut copiilor Săi este Acelaşi Dumnezeu și astăzi. El vede prin ceea ce treci, nu te-a uitat. Tu doar fă-ţi partea, fiind credincios şi ascultător, lăsând toate îngrijorările la El. Dumnezeu a aşteptat ca Şadrac, Meşac şi Abed-Nego să ajungă în foc pentru a putea adeveri Isaia 43:2 tuturor: „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine.” Dumnezeu a îngăduit ca Daniel să fie aruncat în groapa cu lei pentru a arăta că „âal Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc! (Psalmul 24:1).

Dragul meu, Dumnezeu îţi ştie numele. Îţi ştie fiecare fir de păr în parte. Lasă pacea Lui să îţi umple inima şi fii sigur că Dumnezeu ştie şi înţelege încercarea ta. Ai încredere în planul Său, te va scoate nevătămat.

Autor: Deborah Yemi-Oladayo
Sursa: Thoughts about God
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.