DEVOȚIONAL: EL ESTE STÂNCA – Beni Rusu

El este stânca; lucrările Lui sunt perfecte,
pentru că toate metodele Lui sunt corecte. Dumnezeu este demn de încredere.
Acolo nu este nedreptate, ci El este corect şi cinstit.

Deut 32:4 BVA

Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim la un munte, indiferent de care ar fi acesta. Prin acestă imagine a muntelui să privim la una dintre cele mai fascinante caracteristici ale lui Dumnezeu – Statornicia!

După cum un munte este de neclintit tot așa este și Dumnezeu! El este precum o stâncă, nu-L poți clinti; ceea ce a spus așa va rămâne. Ca să ne familiarizăm cu natura lui Dumnezeu vom folosi câteva exemple ale promisiunilor Sale din Cuvânt:

Dacă El a spus că TE IUBEȘTE necondiționat, acesta înseamnă că te iubește pentru că așa este natura Lui, nu pentru ceea ce faci. Deci, indiferent de ceea ce faci, El te iubește și nu poți schimba asta. 1 Ioan 4:16: ,,Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în elˮ.

Dacă El a promis CĂ NU TE PĂRĂSEȘTE, înseamnă că El este alături de tine în toate zilele vieții tale, când ai greșit El nu te părăsește, din contră El vrea să vii în prezența Sa în acele momente. Chiar dacă nu simți prezența Lui, El este cu tine. Chiar dacă nu-L vezi lucrând, El este cu tine. Matei 28:20: ,,Și învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.”

Dacă El spune că îți iartă toate păcatele, aceasta înseamnă că El chiar face asta și nu doar că le iartă, ci le și uită. 1 Ioan 1:9: ,,Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curăţească de orice nelegiuireˮ.

Intenția acestui devoțional este să te determine să-L vezi pe El ca fiind o Stâncă, orice ai face nu-L poți clinti, așa este Dumnezeu – El tot ce a promis va face întocmai. Știu că pentru majoritatea dintre noi, promisiunile Lui par ceva normal, dar haideți să le credem și să le conștientizăm. Pentru a face asta te provoc să-I mulțumești în fiecare zi timp de o lună pentru aceste trei promisiuni și să meditezi asupra lor și astfel ele se vor sedimenta înăuntrul tău.

Ești binecuvântat/ă!
Beni Rusu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.