DEVOȚIONAL: Ești tu un om blând?

Cine dintre voi este înţelept şi priceput?
Să-şi arate, prin purtarea lui bună,
faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii
Iacov 3:13


Moise a fost prietenul bun al lui Dumnezeu, iar blandețea lui Dumnezeu a fost reflectată în viața lui. Moise urca pe munte ca să Îi vadă fața, el era gol și transparent înaintea lui Dumnezeu. Era sincer, era el – cu calități și defecte. El se închina cu toată ființa și era în dependență completă de Dumnezeu.

Blândețea lui s-a împletit perfect cu tot ceea ce Dumnezeu îi spunea să facă. Un om care a condus mii de oameni, un om cu autoritate înaintea întregului popor! Așa era Moise, omul lui Dumnezeu. El a primit autoritate peste legile naturii și la cuvântul său minuni nemaivăzute se întâmplau.

Și totuși, cea mai predominantă calitate a lui pentru care este cunoscut acum nu a fost conducerea, spiritul de lider ci… pur și simplu blândețea! Lucruri mărețe pe care și noi le dorim, le făcea Dumnezeu prin omul acesta…blând!

Blândețea care l-a caracterizat pe Moise te poate caracteriza și pe tine azi! Poate ți se pare o calitate prea „obișnuită”, „banală” prin care nu ești conștient că poți face multe lucruri extraordinare pentru Dumnezeu! Privește mai profund, însă!

Moise a fost un om influent și folosit de Dumnezeu la un nivel înalt și cu siguranță El a știut de ce l-a ales pe „cel mai blând”. Blândețea nu se regăsește în fiecare om de pe stradă, ci e o calitate prețioasă!
Nu uita, cu ajutorul blândeții tale, Dumnezeu poate aduce oameni la o viață nouă!

Prin blândețea ta, se vede inima blândă a Tatălui! Iar această blândețe este de domeniul dumnezeiesc, este cea care sensibilizează și poate salva multe suflete!

Andrei Lidia-Gabriela

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.