DEVOȚIONAL: Înfruntă-ți filisteanul!

Deci nu te teme, căci Eu sunt cu tine! Nu te înspăimânta, căci Eu sunt Dumnezeul tău! Eu te voi întări, te voi ajuta și te voi sprijini cu credincioșia dreptei Mele!
Isaia 41:10


Biblia ne spune că omul lui Dumnezeu, David, la un moment dat în viața lui a trebuit să înfrunte un filistean care batjocorea poporul lui Dumnezeu. Toți luptătorii se temeau de acesta, însă s-a ridica un tânăr cu atitudine, cu încredere în Dumnezeu și a stat înaintea acestui filistean. Iar toate acestea pentru că știa un singur lucru: Dumnezeu era cu el!

Se prea poate ca viața ta de multe ori să aibă de înfruntat anumiți ,,filisteniˮ. Filisteanul descurajării, al neîncrederii, al condamnării, al autocompătimirii… filisteni care îți vor sta înainte până îi vei înfrunta! Aceștia nu vor dispărea de la sine! Aceștia nu se vor plictisi niciodată de tine, ci ei vor rămâne atâta timp cât le este permis!

Pentru ca acești filisteni să nu poată pune stăpânire pe situație, pe lângă faptul că trebuie să-i înfrunți, nu trebuie să o faci oricum, ci fiind conștient de câteva aspecte esențiale, și astfel vei umbla în victorie! Aceste aspecte vorbesc despre natura lui Dumnezeu, pentru că atunci când înțelegi cu adevărat Cine este Dumnezeu și ce vrea El să facă pentru tine, percepția ți se schimbă.

Gândește-te că tu în momentul de față ești fiu al lui Dumnezeu, deci El este Tatăl tău. Vreau să îți spun că această natură de Tată, Îl face să fie în permanență cu tine; El nu te părăsește!

Pe lângă faptul că este cu tine, El nici nu te lasă singur în fața situațiilor grele, ci El se luptă pentru tine și împreună cu tine! (Exod 14:14: Domnul Se va lupta pentru voi; voi însă, să stați liniștiți)

Stai înaintea filistenilor, a situațiilor nefavorabile așa cum a stat și David – plin de încredere în Dumnezeu și în puterea Lui! Nu sta nepăsător, ci ridică-te în Numele lui Dumnezeu și crede că Dumnezeu este cu tine! Luptă-te împreună cu Dumnezeu, nu de unul singur! Dumnezeu este cu tine pentru a te ajuta!

COSMIN RÎȘCANU

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.