DEVOȚIONAL: Interesat de puterea Lui

Mă uit în oglindă și-mi studiez atent fața, gândurile, inima și veșmintele. Cine sunt? Ce-am adunat în tot acest timp care a trecut prin mine? Ce valori am strâns? Cine ești? Cine sunt?

În tot acest efort de-a fi tu însuți, de-a fi original și creativ, cât de mult preț ai pus pe ceea ce a spus lumea despre tine și pe ceea ce a dorit ea să vadă în tine? Pierdem atâta energie ca să le facem altora pe plac, în loc să-i aducem onoare lui Dumnezeu. Punem asupra noastră o desagă plină cu activități, gândindu-ne că poate așa vom primi și noi atenție, ne mai contând voia lui Dumnezeu. Suntem tentați tot mai mult să îmbrăcam haine nepotrivite devenind niște actori fățarnici, uitând că pe noi trebuie să ne caracterizeze o haină a neprihănirii; dar nu o neprihănire a noastră, ci a lui Dumnezeu.

Adesea cădem în iureșul lumii și ne pictăm diferite măști. Dacă lumea pune accent pe frumusețe, pe anumite statute sociale, pe drumul spre succes indiferent de ce presupune acesta, pe verbul ,,a avea”, decât pe verbul ,,a fi”, Dumnezeu ne cere altceva! Riscăm multe pentru un moment de admirație și de aplauze din partea celorlalți. Iar când nu ni se acordă laudă, ne îmbufnăm și dăm mai tare din coate. Frustrați, intrăm în crize de identitate, care durează uneori ani de zile și obosim.

Cine ești? Cine sunt?
Diavolul a lovit în identitatea noastră și o să încerce să lovească și în continuare. Avem nevoie de vindecare și de restaurare a identității noastre, iar singurul care o poate face la un nivel foarte profund și cu adevărat este Dumnezeu.

Să vă înnoiți în duhul minții voastre și să vă îmbrăcați în omul cel nou făcut după chipul Lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.(Efeseni 4:23-24)

Cunoscând voia Lui Dumnezeu, săturându-ne din Cuvânt, îmbrățisând adevărul, vom putea rămâne la starea placută lui Dumnezeu. Când am ajuns să nu mai fiu interesată de dorința de a căuta atenția, admirația și bucuria în altă parte decât în Dumnezeu, am început să fiu echilibrată pe fiecare plan al vieții mele. Aleg părerea Creatorului meu!

Ești de mare preț, de aceea întoarce-ți privirea și inima înspre părerea lui Dumnezeu!

Daria Miron

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.