DEVOȚIONAL: Mai mult decât biruitor – Beni Rusu

Viața este o înșiruie de evenimente bune și mai puțin bune, la care trebuie să alegi cum te raportezi. Când vine vorba de cele bune, nu mă îndoiesc că le privești într-un mod corespunzător, fiind fericit și mulțumitor lui Dumnezeu. Dar ce faci cu cele care îți par nefavorabile, acele momente de încercare?

În astfel de momente poți să iei acea poziție de autocompătimire și să-ți spui că numai ție ți se întâmplă și „ai dreptate”, din punctul tău de vedere.

Poți fi acea persoană care cârtește, exact așa cum a făcut poporul Israel în deșert. Problema acestor persoane este că pierd din vedere beneficiul încercării. Autocompătimindu-te sau cârtind ești determinat să te setezi pe eul tău și astfel, pierzi din vedere ceea ce vrea Dumnezeu să lucreze în tine, ce vrea să te învețe…

Dar acum să privim care este atitudinea potrivită și cam ce ar putea Dumnezeu să te învețe. Cuvântul lui Dumnezeu spune în Iacov 1:2-4 Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșită lucrarea, ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic.

Se pare că nu ești singurul care trece prin aceste lucruri, mai sunt mulți alții care sunt încurajați să se bucure știind că această perioadă este îngăduită de Dumnezeu. El, Tatăl ceresc, a hotărât să-ți facă un favor și vrea să facă ce este mai bun din tine.

Așadar, poți să alegi să-L crezi pe Dumnezeu pentru că El știe prea bine ce face și poți să fii sigur că vei ieși biruitor din încercare, deoarece aceasta este doar pentru o vreme. Tu nu te lupți pentru biruință, ci lupți din biruință pentru că Isus a biruit și tu acum ești în El! Deci stai liniștit/ă că El e în control și e cu tine!

Beni Rusu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.