DEVOȚIONAL: Pentru toate există o vreme…

Pentru toate există o vreme, și orice lucru de sub ceruri
își are timpul său: un timp pentru a te naște și un timp
pentru a muri; un timp pentru a sădi și un timp pentru a smulge.

Eclesiastul 3:1-2


Fiecare perioadă a vieții noastre își are timpul specific, așa cum și anotimpurile au un sezon bine cunoscut. Ne naștem, trăim și murim, iar pe toată durată vieții, mai lungă său mai scurtă, avem un scop, acela de a trăi pentru Cristos, pentru viața viitoare împreună cu El, dar până acolo avem de parcurs o serie de evenimente.

De când ne naștem până murim, etapă cu etapă învățăm cum să trăim și pentru ce să trăim. Învățăm să mergem, să vorbim, să scriem, faze ale vieții care ne formează ca oameni, dând contur caracterului nostru. Tot așa este și viața unui creștin din momentul în care se produce metanoia, adică schimbarea minții, mai concret „nașterea din nou”, deoarece trece printr-un proces diferit de formare.

Dumnezeu face toate lucrurile frumoase la vremea lor, nu te grăbi atunci când îți spune să stai și nu sta când îți spune să acționezi! De multe ori avem tendința să o luăm înaintea Lui; suntem nerăbdători, credem că El nu lucrează, nu avem încredere și atunci apare posibilitatea de a eșua. Mergi la pas cu Dumnezeu, nu înainte, nu înapoi ci în drept cu El chiar dacă nu înțelegi ce se întâmplă! Totodată, apare și situația în care ne este frică să acționăm, stăm când Dumnezeu spune să mergem și ne ascundem din cauza fricii de necunoscut. Acționează prin credință, chiar dacă nu știi care va fi următorul pas! Ai încredere, căci ceea ce Dumnezeu a pregătit este potrivit vieții tale!

Dumnezeu cunoaște sezonul în care te afli! Ascultă de vocea Lui și vei ști ceea ce trebuie să faci! Stai la pas cu El și fiți tovarăși de drum!

Naomi Cărăbaș

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

2 Comment-uri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.