DEVOȚIONAL: Rugăciunea Anei

Fiindcă ea stătea multă vreme în rugăciune înaintea Domnului, Eli se uita cu băgare de seamă la gura ei. Ana a răspuns: „Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei și n-am băut nici vin, nici băutură ameţitoare, ci îmi vărsam sufletul înaintea Domnuluiˮ.
1 Samuel 1:12,15


Rugăciunea Anei a schimbat istoria. Perseverența ei în rugăciune a schimbat circumstanțele și prin urmare, întregul curs al vieții sale. Dacă nu ar fi perseverat în rugăciune, Samuel, un om al lui Dumnezeu nu s-ar fi născut – sau cel puțin nu ar fi fost fiul ei.

Prin urmare, Dumnezeu ne cere să perseverăm în căutarea Lui și a voii Sale pentru viața noastră.
Cu cât ne vărsăm sufletul înaintea Lui, sentimentele noastre vor fi așternute într-un mod autentic înaintea Lui. De asemenea, cu cât inima noastră este adusă în cel mai sincer mod înaintea Lui, cu atât motivațiile cererilor noastre vor fi mai curate.

Este important să ne rugăm în acord cu voia și cu planul Său pentru viața noastră. Trebuie să ne ,,dezgolimˮ gândurile, să ne aruncăm cu sinceritate înaintea Lui toate cerințele, gândurile sau emoțiile noastre, chiar și cele mai nesemnificative dorințe, dar totodată și cele mai îndrăznețe! Sunt multe dorințe puse în inimile noastre de când ne-am născut. Sunt multe planuri care trebuie șă fie aduse înaintea Lui pentru a putea vedea dacă sunt din partea Lui. Atât de multe dorințe, care poate zac în noi, rămân pentru totdeauna într-un cufăr de vise. Oh, atât de multe! Dar ce putem să facem? Cele mai multe vise rămân în cutia viselor pe veci, pentru că nu vorbim cu Dumnezeu despre ele!

Dacă îndrăznim să ducem această cutie înaintea Lui, în dragostea Lui, ne va ajuta să vedem clar care sunt visele din partea Lui pentru noi. Și nu numai! Ci Tatăl nostru ne va da direcție, ne va deschide uși și drumuri pentru a păși și a le împlini! Vom lucra împreună cu El la împlinirea destinului nostru, iar favoarea Lui și multele binecuvântări ne vor călăuzi pe drum! Dacă vom căuta fața Lui mereu, El ne va îndrepta pas cu pas spre împlinirea lor, indiferent de obstacolele care apar. Vărsându-ne inima înaintea Lui vom putea păși în planul Lui și vom cunoaște mai mult inima Lui pentru noi!

Te confrunți cu îndoieli cu privire la chemarea ta? Cunoști oare dorințele Lui pentru tine? Tatăl e dornic să își reveleze voia Lui în viața ta. El te așteaptă să îi împărtășești ideile, aspirațiile! Nu uita, El își dorește să trăiești viața la care ai fost chemat – la un nivel înalt!

Lidia-Gabriela Andrei

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.