DEVOȚIONAL ZILNIC | SĂPTĂMÂNA PATIMILOR – EVA POSTOLACHE (JOI)

Cu doar două zile în urmă, într-o discuție publică cu fariseii, fiind întrebat care e cea mai mare poruncă, Isus răspunde: „Să-L iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată mintea ta. Iar a doua asemenea ei, este: SĂ-l IUBEȘTI pe semenul tău CA PE TINE ÎNSUȚI.“ (Matei 22:37,39)

Astăzi, joi fiind, într-un cadru privat, doar cu ucenicii Săi, Isus le dă o poruncă „nouă“: să vă iubiți unii pe alții! AȘA CUM V-AM IUBIT EU, tot așa să vă iubiți unii pe alții. E o mare diferență între a iubi ca Isus și a iubi pe cel de lângă tine așa cum te iubești pe tine. În acest cadru intim, Isus ridică standardul dragostei în cel mai practic mod.

Seara de joi începe cu un act de dragoste slujitoare, spălarea picioarelor și Isus Își sfârșește rugăciunea din acea seară folosind cuvintele: „…pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, și Eu să fiu în ei.“ (Ioan 17:26). Ziua de joi e despre dragoste!

Cel mai probabil nu vei fi pus niciodată în poziția de a-ți arăta dragostea pentru aproapele murind pentru el. Dar sigur vor fi multe alte momente când va fi nevoie să te apleci, să apuci ștergarul, să întinzi o bucățică de pâine celui care știi că nu te place sau să te rogi pentru cineva – așa cum a mijlocit Isus pentru ucenicii Săi.

Tot ce a făcut Isus în acea zi de joi arată dragoste – dragostea deplină pentru om.
Iar pentru noi astăzi, această dragoste este întruchipată în singurul lucru care ne-a rămas din acea zi de joi – împărtășirea din pâine și din vin. Ucenicii au luat cina cu Isus joi, înainte ca El să moară. Aceea a fost doar o imagine ce arăta ce avea să se întâmple.

Pentru noi astăzi, cina este imaginea unui fapt împlinit. Este întreaga dragoste a lui Dumnezeu concentrată în aceste două elemente. Ce har să putem lua și noi o bucățică din dragostea Lui de fiecare dată când ne împărtășim.

…pentru că îi iubea pe ai Săi, I-A IUBIT PÂNĂ LA CAPĂT!
Ioan 13:1

Eva Postolache

Devoționalul face parte dintr-o serie realizată de Ana-Maria Pustan și Eva Postolache pe Instagram. În fiecare zi revenim cu devoționalul scris de ele. Le puteți urmări și pe conturile lor personale de Instagram: Eva (click aici) și Ana (click aici).

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.