DEVOȚIONAL ZILNIC | SĂPTĂMÂNA PATIMILOR – EVA POSTOLACHE (Marți)

Astăzi este marți. Cu doar două zile în urmă un oraș întreg l-a întâmpinat pe Isus ca rege.

Este o discrepanță așa de mare între acel „OSANA“ rostit din toți plămânii duminică si acel „RĂSTIGNEȘTE-L“ strigat cu ură vineri. Iar motivul acestei schimbări este chiar ziua aceasta de MARȚI. Problema este că poporul avea alte așteptări de la acest Mesia pe care L-au aclamat duminică.

Știau că Salvatorul îi va elibera de robia romană, însă în această zi de marți, Isus le spune să dea Cezarului partea lui în continuare.

Se știa din lege că Mesia va fi tare, puternic și glorios, însă îl văd pe Isus astăzi stând între oameni obișnuiți vorbind de bine o bătrânică văduvă. Orice evreu știa că Salvatorul va fi evreul care va aduce glorie poporului Israel, însă astăzi, Isus le ilustrează prin câteva pilde tocmai ideea, că și neamurile (inclusiv romanii) puteau avea acces la Dumnezeu.

Tot poporul știa că întreaga lege trebuie respectată pentru a ajunge în Rai, însă Isus le spune că doar una este cea mai mare: a-L iubi pe Dumnezeu și pe semen este de ajuns!

În această zi de marți, oamenii și-au dat seama că Isus nu este ceea ce ei așteptau. Planul pe care îl aveau ei cu Isus nu coincidea cu providențialul plan de salvare a omenirii. În această marti, oamenii simțindu-se dezamăgiți de Isus, s-au gândit că acest om nu poate fi Mesia, din moment ce nu le-a împlinit speranțele.

De câte ori nu am avut și noi așteptări de la Dumnezeu, apoi am fost răniți văzând că El nu reacționează așa cum ne dorim. De multe ori trecem de la un Osana spus plin de speranță, la amărăciunea dezamăgirii pe care o simțim în urma rugăciunilor fără răspuns.

Te provoc astăzi să te gândești ce așteptări ai tu de la Dumnezeu. Care sunt rugăciunile la care aștepți răspuns sau minunile pe care le speri în viața ta?

În acea zi de marți, poporul a făcut o alegere greșită. Astăzi este o zi de marți în care tu poti să îți analizezi speranțele pe care le ai cu privire la Isus și să renunți la cele nepotrivite ca să îți poți păstra acel OSANA pe buze și într-o zi de vineri.

Eva Postolache

Devoționalul face parte dintr-o serie realizată de Ana-Maria Pustan și Eva Postolache pe Instagram. În fiecare zi revenim cu devoționalul scris de ele. Le puteți urmări și pe conturile lor personale de Instagram: Eva (click aici) și Ana (click aici).

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.