Dumnezeu tău te va purta chiar pe ape – Ancuța Costean

„Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca”
Isaia 43:2


Ştiu că ai obosit să tot lupţi împotriva lumii, a răutății, a păcatului, a falsității, a poverilor prea grele, a imperfecţiunilor sau a propriilor înfrângeri. Cred că toate aceste furtuni te lasă fără puteri şi te înspăimântă de fiecare dată când se izbesc cu furie de barca vieții tale. Mă gândesc că ai vrea să existe şi pentru tine o viaţă mai senină, fără atâtea suferinţe şi fără multele rugăciuni cu lacrimi. Ştiu că ai impresia că viaţa ta trece numai prin ape învolburate, prin văi adânci, crezând că Dumnezeu e nedrept cu tine.

Cu toate acestea vreau să îţi reamintesc că ai un Dumnezeu care te preţuieşte şi care e chiar acolo lângă tine, indiferent de vreme. Peste orice ape învolburate ai naviga – fie ele vise spulberate, eşecuri, dezamăgiri sau răni sufleteşti – ele nu te pot scufunda. Barca se poate clătina, se poate răsturna, dar tu vei fi în siguranţă. Deși, oamenii vor crede că te vei scufunda, totuși ei nu ştiu că Dumnezeul tău poate merge şi pe ape. De ce? Pentru că El a creat apele, El a creat şi furtunile. De altfel, tot El le poate liniști orice uragan. Însă, s-ar putea ca El să nu oprească furtuna, ci o va lăsa pentru a-ți arăta cum să păşeşti peste ape. Te va ține strâns de mână şi te va lăsa să simţi apele învolburate sub picioarele tale.

Poate te întrebi de unde știu că El va face aceasta? Știu din experiența vieţii mele, din zdrobirile mele. Şi eu am căzut. Şi eu m-am ridicat. Dar nu pentru că sunt eu puternică, ci pentru că El mi-a dat şi încă îmi dă puteri în toate aceste provocări. La urma urmei, suntem cu toţii acelaşi lut, aceeaşi fire, ființe firave în mâna lui Dumnezeu și El ştie ce face cu viețile noastre.

În Isaia 43, Dumnezeu însuşi ne-a lăsat o declaraţie extraordinară pentru astfel de momente cruciale, atunci când întâmpinăm diferite furtuni: Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca.

Te provoc aşadar, să te gândeşti dacă merită să te îngrijorezi atunci când Dumnezeul furtunilor te scoate din barcă şi îţi cere să mergi cu El pe ape. Tu decizi dacă te laşi copleşit de frică sau te laşi purtat de Dumnezeu.

O decizie – Două căi
Rezultate diferite!

Ancuța Costean

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.