Dumnezeu transformă viețile zdrobite in poveşti uimitoare – Emma Dieterle

Inima noastră poate fi frântă în mii de moduri pentru că, din nefericire, trăim într-o lume care ne zdrobește. Dar, vestea bună este că Hristos ne poate vindeca inima rănită.

Cel care ne susține cu dreapta Sa biruitoare ne va purta de grijă din plin și poate să pună balsam peste rănile noastre. Cel care naște galaxii doar printr-un singur cuvânt poate să aducă și vindecarea prin același cuvânt. Zdrobirea noastră poate fi o pânză unde Dumnezeu poate colora cel mai frumos tablou. Pentru noi, lucrurile sfărâmate sunt nefolositoare, dar pentru Dumnezeu poate să folosească ce a fost rupt și îl poate reînnoi spre slava Sa.

Lucrurile zdrobite și persoanele rănite sunt rezultatele păcatului. Dar, Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său, care era fără de păcat, să moară pentru noi, ca să fim vindecați. (2 Corinteni 5:21)

Cu o noapte înainte de moartea Sa, Hristos a frânt pâinea și a spus: Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voi. (Luca 22:19) Isus a mers la Calvar pentru a muri pentru noi ca, atunci când Îl acceptăm în inima noastră, să putem să trăim pentru totdeauna cu El, în Cer. Doar atunci când ne predăm Lui cu totul putem simți vindecarea și transformarea în viața noastră.

2 Corinteni 5:17 spune: Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. Hai să fim mulțumitori în fiecare zi pentru harul Său minunat și pentru iubirea Lui necondiționată! Nu putem fi întregi fără trupul frânt al lui Hristos.

Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiți. (Isaia 53:5)

Rănile adânci pot da viață la o înțelepciune adâncă și poți găsi comori rare în ele. Prin încercări, ne agățăm tare de Hristos, iar credința noastră se va face mai puternică. Ana a gustat lacrimile infertilității (1 Samuel 1). Elisei a strigat tare la Dumnezeu ca să îl ia (1 Regi, 19). Dumnezeu va face lucruri mărețe prin rănile dureroase.
Lui Dumnezeu Îi pasă mult de inima franta şi o poate transforma într-o poveste frumoasă.

A fost odată un vas de alabastru care a fost spart şi asta a adus lui Dumnezeu glorie (Matei 25:6-13). Viața ta, care poate fi asemănată cu acel vas spart, poate fi folosită de Dumnezeu.

In Hristos- nu contează modul, furtuna sau povestea – avem mereu un final fericit. Salvatorul nostru ne înconjoară cu o dragoste care nu va pieri vreodată. Atunci când Îl vom cunoaste cu adevărat şi Îl vom iubi, ne vom putea agăța de această promisiune: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.(Romani 8:28)

Autor: Emma Dieterle
Sursa: girldefined.com
Traducere: Maurizia Nicoară

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.