DEVOȚIONAL: Dumnezeu vrea să facă mai mult din tine – Naomi Cărăbaș

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”
Romani 8:28

Viața pe care o trăim este într-o continuă schimbare. Ne naștem, trăim și murim. Pe tot parcursul trăirii noastre ajungem să ne intersectăm drumurile cu diverse persoane care pot lăsa o amprentă asupra vieții noastre mai mult sau mai puțin. Unii trec foarte repede având un impact de moment, lăsați de Dumnezeu în anumite circumstanțe ca prin ei să fim modelați, iar alții sunt lăsați ca prieteni pentru o perioadă mai lungă sau poate chiar pentru totdeauna ca Dumnezeu să ne folosească pentru ei sau invers.

De multe ori suntem dezamăgiți de anumite situații, de anumite produse și servicii, de locul de muncă, de salariul pe care îl avem, de profesori, de pastori etc. Cel mai dureros e atunci când ești dezamăgit de un prieten, de o prietenă, de cineva drag sau de cineva pe care stimezi foarte mult. În acel moment parcă simți că a fost luat ceva din tine…

Nu de puține ori mi s-a întâmplat să fiu dezamăgită de cineva drag, de cineva în care eu avem încredere și pot spune că este dureros. Ajunsesem să nu mai am încredere în nimeni și să cred ca toate îmi sunt împotrivă. Nu mai aveam încredere nici măcar în mine și eram dezamăgită de tot ceea ce făceam. Nu reușeam să înaintez deoarece eu priveam tot înapoi. Atunci nu realizam că Dumnezeu era în control și lucra în viața mea prin acele momente mai dificile… El defapt îmi întărea caracterul, mă șlefuia, ca mai târziu să îmi dau seama cât de mare și glorios este.

Când Isus a fost trădat și dat pe mâna soldaților, iar mai apoi răstignit, El nu Și-a întors spatele, și nu a încetat să ne iubească. A murit din dragoste pentru noi toți. Poate inima ta e rănită sau poate sunt unele momente din viața ta pe care nu le înțelegi și le crezi prea grele pentru a putea înainta, dar nu uita că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.

El te iubește și vrea să facă ceva mai mult din tine. Vrea să ajungi un diamant! Privește înainte și pune-ți toată încrederea în Dumnezeu fiindcă El nu Își părăsește copiii. Chiar dacă îngăduie momente neplăcute, sunt spre binele tău. Tu ești o persoană iubită, prețuită și de o valoare extraordinară în ochii lui Dumnezeu!

Naomi-Daniela Cărăbaș

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.