Gânduri despre bunătate – Daria Miron

Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui.
Proverbe 19:22


Ne aflăm mereu într-o goană nebună de a arăta bine, de a fi acceptați de cei superiori nouă, de a poza bine și de a fi în permanență în preajma celor cărora credem noi că într-adevăr contează. Prinși în mrejele acestei lumi care caută să se afirme cu ceva, în care fiecare dorește să iasă în evidență, noi, suntem chemați la mai mult decât ochiul poate vedea!

Dumnezeu ne cheamă să fim plini de farmec, pentru ca oamenii care se vor uita la noi să rămână surprinși de frumusețea inimii noastre izvorată din Hristos. Suntem chemați să Îl onorăm pe Dumnzeu, să-I purtăm Numele cu cinste, iar cei a căror inimă este copleșită de prezența Regelui vor avea o viață plină de bunătate, de frumusețe cerească.

Bunătatea este o soluție pentru o inimă împietrită, pentru o atitudine rea și pentru vorbele dureroase. Orice om care este tratat cu această bunătate, va răspunde altfel. Prin bunătate și prin dragoste, zidurile construite între oameni vor deveni poduri.

Bunătatea este o alegere. În fiecare dimineață, după ce te trezești, tu alegi cum să fii. Niciodată nu poți știi ce îți va aduce ziua de mâine – poate vei întâlni oameni nemulțumiți și răniți care te vor pune în situații limită sau poate vei întâlni oameni care au nevoie de ajutor. Într-un fel sau în altul, vei fi pus în fața unor provocări care n-au altceva de făcut decât să-ți pună la încercare ,,doza bunătățiiˮ din tine. Dar, mai presus de toate acestea, Dumnezeu îți va da putere de a alege să demontrezi farmecul bunătății revărsate peste tine și te va ajuta să depășești intinctul egocentrismului, de aceea tu poți fii ALTFEL!

Bunătatea înseamnă și a ierta…Bunătatea înseamnă și a-ți călca orgoliul și a recunoaște că ai greșit…Zilele acestea ochii mi s-au oprit asupra unor cuvinte: ,,Bunătatea este dragostea în acțiuneˮ.

Când iubești, bunătatea locuiește în tine – așadar, îmbracă-te cu ”haina bunătății”!

Daria Miron

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.