Îmi poți fura sărbătoarea… – Flavius Avramescu

În rândurile ce vor urma mă voi adresa ție, lume, pentru că nu-mi place ce încerci să faci, mai ales în vremea aceasta.

Te văd cât ești de agitată, cât alergi, ce faci. Trăiesc în tine și sunt martor tuturor acestor lucruri. Nu sunt de acord cu tine în multe privințe, cum nici tu nu ești de acord cu și mai multe lucruri. Dacă stau să mă gândesc mai bine, tu nu ești de acord nici cu tine, dar mergi mai departe după cum vin valurile mai puternice – nu ai putere să te opui! Te limitezi și pleci mai departe, chiar dacă te macină gândul că ceea ce faci nu e bine.

Oh, lume trecătoare în care trăiesc pentru o vreme – tu minți, furi, ucizi, înșeli, murdărești! Văd cum în această perioadă furi timpul omului și nu te oprești doar aici – îi furi resursele, furi finanțele (chiar și cele pe care nu le are, împrumutându-se din alte locuri). De ce faci toate aceste lucruri?!

Oh, lume, am ceva să te anunț! În această vreme poți să furi fericirea milioanelor de oameni – ai reușit să o faci de atâtea ori și nu mă-ndoiesc de faptul că o vei face în continuare. Ai mințit că boala este ultima fază, ai mințit că nu mai este scăpare, ai mințit că nu mai este iertare…ai mințit mult mai mult decât atât – nu trebuie să-ți aduc eu aminte.

Vreau să-ți spun un lucru: în această sărbătoare tu nu te oprești din a face lucrurile acuzatoare de mai sus, ci faci și altele mai grave, dar oricât ai încerca să furi o bucurie a sărbătorii vreau să-ți spun că nu mă opresc acolo unde vrei tu. Nu-mi pierd timpul cu tine! Eu am un timp mai prețios pe care îl ofer lui Isus

Îmi poți fura sărbătoarea, dar niciodată nu-mi poți fura Sărbătoritul. Isus nu poate fi furat, dar poate fi refuzat și ținut în frigul de afară! Omule ce te pierzi în alergarea acestor zile, care te sacrifici să rămâi în lume drept – ai grijă să nu rămâi împotmolit aici!

Dragul meu cititor, nu lăsa valul lumii să-ți conducă viața! Da, poți fi trist de aceste sărbători, poți crede că ești singur – poate ești sărac sau poate nu știi cine/ce mai ești… Nu uita că sărbătoarea se duce, dar Sărbătoritul rămâne! Nu ai vrea să rămână la tine?!

Flavius Avramescu

Distribuie mai departe:


Despre autor

Flavius D. Avramescu

Să fiu părtaș cu Hristos nu înseamnă tot timpul binecuvântare pământească, nu înseamnă tot timpul apreciere, nu înseamnă spectacol, nu înseamnă tristețe...înseamnă smerenie, dar totuși bucurie, înseamnă aplecare și totuși înălțare, înseamnă dispreț pentru ce e vrednic de disprețuit și totuși...dragoste.

Postări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.